Donkere derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5

Donkere derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5
Nieuwe regisseur, nieuwe toon

Kijktip :

De Harry Potter-filmreeks gaat maandagavond vrolijk verder op Net 5 met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Alhoewel, vrolijk... regisseur Alfonso Cuarón nam het stokje over van Chris Columbus, en hij koos voor een bijzonder duistere toon. Met succes: het is één van de beste Harry Potter-films geworden.

Het verhaal
Voordat Harry terugkeert naar Zweinstein leest hij al in De Ochtendprofeet over de levensgevaarlijke crimineel Sirius Zwarts, die ontsnapt is uit de magische gevangenis Azkaban. Als Harry door alle stress zijn tante opblaast, reist hij met de Collectebus naar de Wegisweg, waarvandaan hij richting de toverschool vertrekt voor zijn derde schooljaar. Nog voordat hij goed en wel gearriveerd is, wordt Harry overdonderd door angstaanjagende Dementors, die de trein doorzoeken op zoek naar Zwarts. Maar ook op Zweinstein is hij niet veilig...

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
De eerste twee films blonken al uit in het creëren van een magische wereld, maar de derde Potter-film doet er nog een schepje bijop. De thema's zijn een stuk volwassener, en Cuarón kiest duidelijk voor een andere stijl, met rauwere randjes. Ondertussen schitteren de Britse bijrolacteurs weer als vanouds, met onder meer Alan Rickman en Maggie Smith in gedenkwaardige rollen. Vooral de effecten, sets en muziek zijn weer geweldig: 4,5 ster.

De film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op maandag 26 oktober om 20.30 uur te zien op Net 5.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donkere derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen