Dinsdag in Volle zalen: Olga Zuiderhoek vertelt over haar coronabesmetting

Dinsdag in Volle zalen: Olga Zuiderhoek vertelt over haar coronabesmetting
Actrice kreeg dit voorjaar corona

Kijktip :

De cultuursector wordt onevenredig hard geraakt door het coronavirus. Tal van voorstellingen, concerten en andere evenementen kunnen niet doorgaan en veel instanties gaan failliet. Actrice Olga Zuiderhoek werd op een andere manier geraakt door het virus, blijkt dinsdag in Volle zalen: ze werd er mee besmet.

Volle zalen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Helemaal alleen
Het was een spannende en heftige periode voor de 73-jarige Zuiderhoek, die in de risicogroep valt. Ze was een tijdje doodziek door het virus en voelde zich bovendien "helemaal alleen", vertelt ze in gesprek met Cornald Maas. Zuiderhoek was zelfs even bang dat ze het niet zou overleven. Inmiddels heeft de actrice uit onder meer Penoza en Het geheime dagboek van Hendrik Groen de draad voorzichtig weer opgepakt.

Tekst gaat verder onder video's.

Solovoorstelling
Zuiderhoek werkt aan een zelfgeschreven solovoorstelling, die ze door haar ervaring met het virus flink heeft aangepast. Inmiddels zijn de optredens uitgesteld omdat Zuiderhoek last heeft van de nasleep van de ziekte, maar ze wil dolgraag weer spelen: "Als het moet vanwege de zaal drie keer op een avond." Maas volgt haar terwijl ze werkt aan haar voorstelling, thuis in Amsterdam. Ook brengen ze samen een bezoek aan het graf van Zuiderhoeks overleden man Willem Breuker.

Volle zalen is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Volle zalen terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Volle zalen: Olga Zuiderhoek vertelt over haar coronabesmetting of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen