Spectaculaire actiefilm War of the Worlds dinsdag te zien op Veronica

Spectaculaire actiefilm War of the Worlds dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Na hun eerste samenwerking (Minority Report uit 2002) sloegen Hollywoodster Tom Cruise en de legendarische regisseur Steven Spielberg opnieuw de handen ineen voor de spectaculaire science fiction-actiefilm War of the Worlds. Deze grootschalige productie is dinsdag te zien op Veronica en je kunt War of the Worlds streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
War of the Worlds speelt zich af in New Jersey. Daar woont de gescheiden havenarbeider Ray Ferrier. Hij krijgt voor het eerst sinds lange tijd zijn dochtertje Rachel en tienerzoon Robbie een weekend te logeren. De moeizame relatie met zijn kinderen zorgt voor de nodige botsingen, en Robbie neemt stiekem de auto van zijn vader mee. Als Ray hem gaat zoeken, ontstaat er een zware onweersbui, waarbij de bliksem meerdere keren op dezelfde plek inslaat. Ray gaat poolshoogte nemen en ziet daar een gigantische, buitenaardse machine uit de aarde kruipen, die al snel de eerste slachtoffers maakt. Want deze buitenaardse machines komen niet in vrede...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Steven Spielberg heeft in zijn carrière enkele van de beste blockbusters van de afgelopen vijftig jaar geproduceerd (Jaws, Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park), maar War of the Worlds kan helaas niet tippen aan het hoge niveau van die films. Het is echter wél een buitengewoon indrukwekkende en vermakelijke productie. Nog altijd is het verhaal van H.G. Wells over de angstaanjagende buitenaardse wezens, die dood en verderf zaaien op aarde, bijzonder spannend. In de handen van Spielberg wordt het een reusachtige productie, met indrukwekkende special effects. Helaas weet hij de typische Spielberg-sentimentaliteit niet altijd even goed in toom te houden.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Dakota Fanning (Once Upon a Time in Hollywood) zijn ook Miranda Otto (The Silence) en Tim Robbins (Dark Waters) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

War of the Worlds (2005) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op dinsdag 27 oktober om 20.45 uur te zien op Veronica. Genre: science fiction, thriller. Speelduur: 116 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV