Vanavond op tv: Start Borsato’s Budget Bruiloft, Over Winnaars, Concert Van Hoop en meer

Vanavond op tv: Start Borsato’s Budget Bruiloft, Over Winnaars, Concert Van Hoop en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 28 oktober

Kijktip :

Vanavond biedt de televisie weer allerlei mooie programma’s om van te genieten. Zo gaan de nieuwe programma’s Borsato’s Budget Bruiloft en Over Winnaars van start, of kun je kijken naar een concert dat draait om hoop in deze coronacrisis. Er is ook Champions League-voetbal, en nog veel meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 28 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Molly's Game

RTL 8
20:29 uur

In de film Molly's Game komt aan de sportcarrière van skister Molly een einde, als ze zwaar geblesseerd raakt. Ze raakt betrokken bij underground pokerwedstrijden en het duurt niet lang voordat ze zelf exclusieve avonden organiseert voor rijke zakenmannen en filmsterren. De toernooien trekken ook de aandacht van de internationale maffia. Als de FBI onderzoek doet naar Molly's pokerwedstrijden, heeft ze heel wat uit te leggen...


Nieuw: Borsato's Budget Bruiloft

RTL 5
20:29 uur

Mary Borsato en haar vriendin Betty schieten Roy en Marieke te hulp in Borsato's Budget Bruiloft. De tortelduifjes leerden elkaar kennen in de moeilijkste periode uit hun leven, op de daklozenopvang. Wat begint als vriendschap groeit uit tot onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn inmiddels alweer negen jaar verloofd. De hoogste tijd om te trouwen dus! Helaas laat hun budget dit niet toe. Mary en Betty maken hun grootste droom waar.


Live: Juventus - Barcelona

SBS 6
20:30 uur

Vanaf 21:00 uur kun je live kijken naar het verslag van Juventus - Barcelona in de Champions League. De topwedstrijd in Groep G gaat tussen twee ploegen die hun eerste duel een week geleden wonnen. Juventus was met 2-0 te sterk bij Dinamo Kiev en Barça versloeg de Hongaarse kampioen Ferencvaros met 5-1. Juventus tegen FC Barcelona is ook Cristiano Ronaldo tegen Lionel Messi. Het is alleen nog afwachten of Ronaldo mee kan doen, omdat hij de afgelopen weken positief testte op het coronavirus.


Live: Concert van hoop

NPO 1
20:35 uur

Bert van Leeuwen steekt Nederland een muzikaal hart onder de riem met Concert Van Hoop. Een hoopvol en positief muzikaal geluid in een coronatijd die voor velen soms uitzichtloos lijkt. De optredens worden afgewisseld met hoopvolle verhalen uit het hele land waarin muziek een rol speelt. Verschillende artiesten verzorgen een optreden met het Metropole Orkest: André Hazes, Maan, Miss Montreal, Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis en Van Velzen.


Nieuw: Over Winnaars

RTL 4
21:17 uur

In het nieuwe programma Over Winnaars gaan mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte het onmogelijke mogelijk maken. Elke woensdag rond 21:15 uur is op RTL 4 te zien hoe iemand die uitdaging aangaat. Samen met presentator Jamai Loman proberen de deelnemers de plannen, passies of ambities die ze door hun beperking hebben weggestopt of die niet meer mogelijk leken, tóch waar te maken. In de eerste aflevering gaat Jamai langs bij de 36-jarige Sarah uit Emmen. Op haar 22e neemt het leven van Sarah een brute afslag. Haperende benen en vage klachten leiden tot de diagnose MS. De eerste jaren nog in milde vorm, maar de laatste jaren is ze veroordeeld tot een leven in een rolstoel. De extraverte Sarah wil graag shinen en als stoere vrouw op een podium het publiek versteld doen staan. Kansloos? Jamai daagt haar uit om met hem af te reizen naar Las Vegas om op te treden in een show van Hans Klok.


Slot: Waar doen ze het van?

NPO 1
21:40 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Waar doen ze het van?, waarin gezinnen die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten een half jaar worden gevolgd. De miljonairsfamilie Azimi gaat met vakantie naar Mexico, maar ze hebben ook net een nieuw pand gekocht. Lukt het vader Salar eindelijk om zich te focussen op zijn gezin of is hij alleen maar bezig met zijn zaken? Marco en Joke geven een derde van hun weekbudget, namelijk 25 euro, uit aan tabak. Daar moet een einde aan komen. Ze gaan stoppen met roken. Bij de familie Geerts komt er een kostenpost bij, maar de zeven kinderen weten nog niet dat Annemarie zwanger is. De vraag is: zijn ze er blij mee? En gaat het Giovanna nu eindelijk lukken om de reis naar Italië te boeken? Heeft ze genoeg gespaard?


Docu: In de armen van Morpheus

NPO 2
23:00 uur

Bijna een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? Als je nachtmerries ook na het ontwaken voortduren? In de armen van Morpheus speelt zich af in het grensgebied tussen droom en werkelijkheid. Alleen in de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht? In de documentaire zijn onder anderen Roselien en Emily te zien. Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Er is een werkzaam medicijn, maar tegen welke prijs? Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Ze hoopt uitkomst te vinden bij een ritueel in het land van haar voorouders. In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Een irrationele wereld waar wij geen vat op hebben, maar die wel vat heeft op ons.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Borsato’s Budget Bruiloft, Over Winnaars, Concert Van Hoop en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier