Woensdag in Op1: Joost Vullings over Kamerdebat en coronamaatregelen

Woensdag in Op1: Joost Vullings over Kamerdebat en coronamaatregelen
De gasten van woensdag 28 oktober

Kijktip :

Vandaag (28 oktober) werd er opnieuw een lang Tweede Kamer-debat over de coronamaatregelen van het kabinet gevoerd. Wordt het niet tijd om harder in te grijpen in de samenleving? Bij Op1 praat Joost Vullings over het debat en de regels. Wie schuiven er nog meer aan?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 28 oktober

  • Verschillende partijen in de Tweede Kamer zetten vraagtekens bij de keus van het kabinet om nog geen nieuwe maatregelen af te kondigen. Tijdens het debat van vandaag noemden sommige partijen het zelf ‘spelen met vuur’.’ Vanavond bij Op1 schuift politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings aan over het debat vol felle kritiek.
  • Het wordt thuisblijven met de kerst. Het OMT overweegt een negatief reisadvies af te geven voor reizen naar het buitenland in die periode. Directeur Frank Oostdam van de ANVR maakt zich zorgen nu de kerstvakantie waarschijnlijk in duigen valt. Reisondernemer Elske Doets en stewardess Valentine Geluk zagen de bui al hangen en hebben na de eerste coronagolf het roer omgegooid. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.
  • Slechts één telefoontje en toen was de 86-jarige Annie Sinoo-Van der Sluis al haar spaargeld kwijt: 18.000 euro werd van haar gestolen door een dief die zichzelf uitgaf als ‘Frits de bankmedewerker.’ Annie is lang niet de enige. Cybercrimedeskundige Inge Bryan ziet hoe criminelen steeds slimmere babbeltrucs bedenken om ouderen op te lichten. Vanavond schuiven Annie en Inge aan bij Op1.
  • Decennialang maakten Rob en Ferdi Bolland furore als het muzikale duo Bolland & Bolland. Totdat ze in het jaar 2000 met knallende ruzie resoluut hun samenwerking verbreken. De ruzie duurt maar liefst twintig jaar, maar toen Rob in augustus bekendmaakte ongeneeslijk ziek te zijn, hebben de broers de ruzie bijgelegd en zijn ze eindelijk weer samen. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 28 oktober gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Joost Vullings over Kamerdebat en coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier