Vrijdag in Andere Tijden: marathon-uitzending over Amerikaanse presidenten

Vrijdag in Andere Tijden: marathon-uitzending over Amerikaanse presidenten
Presidentsverkiezingen staan voor de deur

Kijktip :

Op dinsdag 3 november is het zover: de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden gehouden. Weet Donald Trump een tweede termijn in de wacht te slepen, of wordt het toch Joe Biden? In de aanloop naar de verkiezingen zendt Andere Tijden op vrijdag 30 oktober een marathon-uitzending over Amerikaanse presidenten uit.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Maarten van Rossem
Andere Tijden-presentatrice Astrid Sy wordt in deze uitzending geflankeerd door historicus en Amerika-deskundige Maarten van Rossem. Samen bespreken ze de meest opvallende scènes, interviews en fragmenten uit de Amerikaanse presidentsgeschiedenis. In totaal zendt Andere Tijden vrijdag vijf oude afleveringen over Amerikaanse presidenten uit.

Tekst gaat verder onder video's.

Programmering

  • Dewey Defeats Truman: in 1948 wint president Harry Truman tegen alle verwachtingen in van zijn uitdager Thomas Dewey.
  • Kennedy en de media: in 1960 voeren presidentskandidaten John F. Kennedy en Richard Nixon voor de eerste keer in de geschiedenis een debat live op televisie. Kennedy laat zien dat een goede presentatie in de media van levensbelang is.
  • Victorie van de pindaboer: het is 1976 en de Verenigde Staten verkeren in een economische en morele crisis. Na Watergate, corruptie en machtsmisbruik is het toe aan verandering. Pindaboer Jimmy Carter wint de verkiezingen.
  • Een vrouw als president?: met de leus 'Run, Pat, Run!' moedigen verschillende groeperingen Pat Schroeder aan zich in 1988 verkiesbaar te stellen voor het presidentschap, maar vlak voor de start van de campagne ziet Schroeder er toch vanaf.
  • De smerigste race aller tijden: na het terugtrekken van Schroeder gaat de strijd om het presidentschap uiteindelijk tussen Michael Dukakis en George Bush senior. Dukakis wordt ondanks zijn aanvankelijke voorsprong met ruime cijfers verslagen.

De Andere Tijden-special over de Amerikaanse presidentsverkiezingen is op vrijdag 30 oktober vanaf 23.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Andere Tijden: marathon-uitzending over Amerikaanse presidenten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier