IJzersterke horrorfilm Train to Busan zaterdag uitgezonden op NPO 3

IJzersterke horrorfilm Train to Busan zaterdag uitgezonden op NPO 3
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De Zuid-Koreaanse filmindustrie beleefde begin dit jaar zijn absolute hoogtepunt met het Oscarsucces van Parasite, maar al een paar jaar leveren de Koreanen de ene na de andere ijzersterke film af. De fantastische horrorproductie Train to Busan bijvoorbeeld. Deze film is zaterdag te zien op NPO 3 en je kunt Train to Busan streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Soo-ahn vertrekt met haar vader Sok-woo, een echte workaholic, vanuit Seoul met een hogesnelheidstrein naar Busan. Net voor het vertrek springt een meisje met een bijtwond op de trein. Ze verandert binnen de kortste keren in een zombie, en valt een vrouwelijke conducteur aan. De infectie verspreidt zich snel en het station - en de trein - worden overspoeld door zombies. Enkele passagiers vluchten naar de voorste treinstellen, waar ze moeten vechten om te overleven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Vanaf de allereerste minuten is Train to Busan een achtbaanrit van jewelste en een horrorfilm zoals je hem nog maar zelden zag. Het idee om de film zich grotendeels af te laten spelen in een trein pakt geweldig uit: de passagiers zitten als ratten in de val en dat levert een buitengewoon claustrofobisch gevoel op, dat je zelfs thuis op de bank bekruipt. Elk moment kan het helemaal misgaan, en dat weten de passagiers zelf ook maar al te goed. De gecreëerde chaos wordt indrukwekkend in beeld gebracht en de film verslapt geen moment. Een adrenalinestoot van begin tot eind.

Train to Busan (2016) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 31 oktober om 23.40 uur te zien op NPO 3. Genre: actie, horror. Speelduur: 118 minuten.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op IJzersterke horrorfilm Train to Busan zaterdag uitgezonden op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen