Zondag in Undercover in Nederland: eigenaar incassobureau belazert klanten

Zondag in Undercover in Nederland: eigenaar incassobureau belazert klanten
Alberto Stegeman schiet te hulp

Kijktip :

Zondag is er weer een nieuwe aflevering van Undercover in Nederland te zien, waarin Alberto Stegeman met behulp van een verborgen camera clandestiene praktijken oprolt. Dit keer pakt hij de eigenaar van een incassobureau aan. In plaats van geld binnen te halen voor klanten, belazert hij de boel.

Undercover in Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv en op KIJK.nl.

Tienduizenden euro's
Het gaat om André B., die zijn eigen klanten voor soms wel tienduizenden euro's per geval berooft. Zelfs zijn eigen kennissen en dorpsgenoten zijn niet veilig voor de grijpgrage praktijken van B., die wel het geld int, maar het vervolgens niet doorstort naar zijn klanten. Bovendien liegt hij dat hij geld heeft ontvangen en bedient hij zich van allerlei oplichtingstrucs - niet iets dat je van een incassobureau verwacht.

Tekst gaat verder onder video's.

Confrontatie
Stegemen en zijn team zetten een verborgen camera-actie op touw, maar de incassoman is tijdens de confrontatie duidelijk niet gediend van de camera's. Toch draaien ze door, zonder dat hij het merkt. Het is een nieuw hoofdstuk in de dubieuze status van incassobureaus, die in Nederland al jaren onder een vergrootglas liggen. Door de wildgroei in de sector zijn er tal van kleine bureautjes die de regels aan hun laars lappen.

Undercover in Nederland is elke zondag om 21.25 uur te zien op SBS6. Je kunt alle afleveringen van Undercover in Nederland terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Undercover in Nederland: eigenaar incassobureau belazert klanten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen