Recensie: in Blackbird viert terminaal zieke moeder nog één keer Kerstmis

Recensie: in Blackbird viert terminaal zieke moeder nog één keer Kerstmis
Met Susan Sarandon, Kate Winslet en Mia Wasikowska

Film :

Op 5 juni gaat de film Blackbird draaien in de Nederlandse bioscopen. Wie de film April May and June van Linda de Mol heeft gezien, weet al een klein beetje wat je zou kunnen verwachten. Een terminaal zieke moeder wil nog één weekend gezellig met de familie samenzijn, voordat ze uit haar bijzondere leven stapt. Lees hier de filmrecensie van Blackbird.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Paul en Lily
Een terminaal zieke moeder (Lily genaamd) nodigt haar familie uit in haar landhuis voor een laatste bijeenkomst. Aanvankelijk hebben de familieleden aanvaard dat hun moeder wenst te sterven voordat haar ziekte erger wordt. Gaandeweg beginnen de spanningen toch hoger op te lopen tussen haar twee dochters.

Onder andere Susan Sarandon en Kate Winslet in de film 'Blackbird'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Regisseur Roger Michell (bekend van de klassieker Notting Hill) had voor deze dramafilm een geweldige cast tot zijn beschikking. Dat is ook gelijk de grote troef van de film, waarin Susan Sarandon het absolute boegbeeld is. Ook actrice Kate Winslet (als de nette en degelijke dochter Jennifer) en Mia Wasikowska passen goed in dit verhaal vol tragedies en familiegeheimen. Het 'zwaard van Damocles' hangt de hele film boven je hoofd. omdat je weet dat de onvermijdelijke euthanasie van oma toch echt gaat gebeuren. Voor de kijker die het verlies van een dierbare zelf heeft meegemaakt, is het een herkenbaar verhaal. Orginaliteit en de scherpe randen ontbreken echter en dat is een gemiste kans. Drie sterren.

Cast
Naast Susan Sarandon (Dead Man Walking) en Sam Neill (Peaky Blinders) zijn ook Kate Winslet (Revolutionary Road), Mia Wasikowska (Crimson Peak) en Rainn Wilson (Juno) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Roger Michell (My Cousin Rachel).

Blackbird is vanaf 5 juni 2021 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score 6,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV