Geweldige actiefilm American Made zie je dinsdag 7 september op Veronica

Geweldige actiefilm American Made zie je dinsdag 7 september op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel we Tom Cruise de laatste jaren bijna alleen nog maar in de Mission: Impossible-films zien, maakt hij zo nu en dan een uitstapje naar een andere film. In 2017 verscheen de geweldige actiefilm American Made, waarin Cruise een personage speelt dat echt heeft bestaan. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt American Made streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het is 1978 als piloot Barry Seal, in dienst van luchtvaartmaatschappij TWA, gerekruteerd wordt door de CIA-agent Monty Schafer. Seal smokkelt al jaren Cubaanse sigaren naar de Verenigde Staten via Canada én fungeert als piloot voor drugsbaron Pablo Escobar, maar Schafer vraagt hem om geheime verkenningsmissies voor de CIA te vliegen boven Centraal-Amerika. Met zijn kleine vliegtuigje, met ingebouwde camera's, gaat Seal de uitdaging aan. Gedurende de jaren tachtig wordt hij langzaam maar zeker een steeds belangrijkere rol binnen de CIA.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
We hebben Tom Cruise al in meerdere geheim agent-gedaantes gezien (Jack Reacher, Ethan Hunt), maar nog nooit speelde hij er een die gebaseerd is op een echte persoon. Barry Seal heeft namelijk écht bestaan, en dat maakt van American Made een intrigerend en spannend verhaal. De film ziet er buitengewoon gelikt uit en Cruise blijkt, met zijn nog altijd jongensachtige gezicht, een uitstekende keuze om Seal te spelen. De film trekt in een sneltreinvaart aan het oog van de kijker voorbij en zit vol humoristische situaties.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Domhnall Gleeson (Star Wars: The Rise of Skywalker) zijn ook Sarah Wright (The House Bunny) en Jesse Plemons (The Irishman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Doug Liman (Edge of Tomorrow).

American Made (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 7 september om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, comedy. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV