Maandag in Op1: Peter R. de Vries over zijn complexe rol in Marengo-proces

Maandag in Op1: Peter R. de Vries over zijn complexe rol in Marengo-proces
De gasten van maandag 2 november

Kijktip :

Maandagavond zal Peter R. de Vries vertellen over zijn complexe rol in het Marengo-proces. Het OM voert deze strafzaak tegen zeventien verdachten van de zogenoemde Mocromaffia. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 2 november

  • Freek de Jonge speelt de hoofdrol in de film De Vogelwachter van regisseur Threes Anna. De film volgt een naamloze man die op een verlaten eiland de vogelstand bijhoudt voor een onderzoekscentrum. Na bijna 50 jaar in volstrekte afzondering, wordt plots zijn post opgeheven. Het is voor het eerst sinds 1986 dat Freek weer een hoofdrol in een film speelt. Heeft hij veel van zichzelf in de rol kunnen stoppen, wat is de boodschap van de film en hoe gevaarlijk was het om zijn eigen stunts te doen?
  • Lodewijk Asscher is terug bij de socialistische ideologie met het verkiezingsprogramma van de PvdA, dat gisteren werd gepresenteerd in een praktijklokaal van een MBO in Heerenveen. Bij Op1 is Asscher te gast om te praten over het verkiezingsprogramma en zijn ambities voor de aankomende verkiezingen.
  • Peter R. de Vries mag in het Marengo-proces als vertrouwenspersoon via een speciale advocatenlijn bellen met kroongetuige Nabil B. Vanavond vertelt hij bij Op1 over zijn rol in de grootste, meest complexe strafzaak tot nu toe.
  • De laatste loodjes zijn ingegaan voor Donald Trump en Joe Biden in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Wat zijn de grootste verschillen in de campagne? Wat kunnen ze nog doen om de kiezers te bereiken? En hoe groot is de kans dat men zich opnieuw verkijkt op de kansen van Trump? De staat Florida speelt wederom een cruciale rol. Wie kunnen daar voor de omslag gaan zorgen? We praten erover met Amerika-correspondent Laila Frank en met Raymond Mens, auteur van het boek ‘Lang leve Trump’.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 2 november gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Peter R. de Vries over zijn complexe rol in Marengo-proces of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier