Aangrijpende documentaire Angels of Diamond Street zie je woensdag op NPO 2

Aangrijpende documentaire Angels of Diamond Street zie je woensdag op NPO 2
Camera's volgen uitgeprocedeerd Mexicaans gezin

Kijktip :

Immigratieproblematiek speelt niet alleen in West-Europa, ook in de Verenigde Staten is het al jaren een heet hangijzer. De xenofobie van de Amerikanen richt zich vooral op mensen uit Mexico. In de aangrijpende documentaire Angels of Diamond Street volgen we een uitgeprocedeerd Mexicaans gezin.

Angels of Diamond Street gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Onderdak
Hoewel het gezin is uitgeprocedeerd en dus terug zal moeten naar Mexico, vangen dominee Renee McKenzie en haar team de familie op in The Advocate Church, North Philadelphia. Niet alleen bieden ze onderdak, ze zijn ook vastberaden om ze te helpen en daarbij zelfs de regels van de wet te negeren. De risico's op arrestatie en een gevangenisstraf nemen ze voor lief: het welzijn van het gezin heeft de prioriteit.

Verpauperde buurt
The Advocate Church is een belangrijke ontmoetingsplek in de verpauperde buurt waar hij staat. Iedereen is er welkom en omzien naar elkaar is vanzelfsprekend. Veel bezoekers van de kerk staan voor grote uitdagingen in hun leven en zijn op zoek naar een luisterend oor, dat de medewerkers kunnen bieden. De dominee en haar team geloen dat ieder mens recht heeft op hulp.

De documentaire Angels of Diamond Street is op woensdag 4 november om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Angels of Diamond Street terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Angels of Diamond Street zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier