Adembenemend filmdrama Spotlight vrijdag 24 september te zien op Net5

Adembenemend filmdrama Spotlight vrijdag 24 september te zien op Net5
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Het was jarenlang een groot geheim in de katholieke kerk: het seksueel misbruik van kinderen door geestelijken. De intense en indrukwekkende dramafilm Spotlight vertelt het verhaal van de eerste journalisten die dit geheim boven tafel kregen. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Spotlight streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
In 1976 wordt priester John Geoghan gearresteerd door de politie. Niet veel later wordt hij vrijgelaten en overgedragen aan het aartsbisdom van Boston, Massachusetts. Meer dan vijfentwintig jaar later ontdekt Spotlight, het onderzoeksteam van de krant The Boston Globe, dat Geoghan tijdens zijn priesterschap meer dan tachtig kinderen misbruikte. Ondanks de weerstand en het stilzwijgen van de lokale geloofsgemeenschap gaat de krant op zoek naar bewijzen voor de grootschalige doofpotoperatie van de katholieke kerk.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
De katholieke kerk heeft in zijn lange geschiedenis al veel schandalen gekend, maar in de afgelopen jaren was er toch vooral aandacht aan het seksueel misbruik van geestelijken. Spotlight kwam op het juiste moment: in 2015 was het hoog tijd om dit verhaal naar het witte doek te vertalen. En met succes, want regisseur/scenarist Tom McCarthy verfilmde het scenario op ijzersterke wijze. Dat is grotendeels te danken aan de steengoede cast, met Mark Ruffalo, Michael Keaton en Rachel McAdams als de stralende middelpunten. Bovendien weet McCarthy de bloedstollende spanning van het journalistieke werk en de onthullingen maximaal uit te buiten. De terechte winnaar van de Oscar voor Beste Film, begin 2016.

Cast
Naast Mark Ruffalo (Dark Waters) en Michael Keaton (The Trial of the Chicago 7) zijn ook Rachel McAdams (Game Night), Liev Schreiber (A Rainy Day in New York) en John Slattery (Avengers: Endgame) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom McCarthy.

Spotlight (2015) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is vrijdag 24 september om 22.45 uur te zien op Net5. Genre: drama. Speelduur: 129 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Adembenemend filmdrama Spotlight vrijdag 24 september te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV