Vanavond op tv: Lewis seizoen 1, documentaire Louis & the Nazis

Vanavond op tv: Lewis seizoen 1, documentaire Louis & the Nazis
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 november

Kijktip :

Vanavond staat er weer een gevarieerde tv-avond op het programma. Je kunt kiezen voor het eerste seizoen van de Britse detectiveserie Lewis, maar ook de interessante documentaire Louis & the Nazis is te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 6 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Droomhuis Gezocht: rust in Zweedse natuur

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van Droomhuis Gezocht helpt Sybrand Niessen ondernemers Olaf (43) en Marinca (43) bij hun zoektocht naar een huis in Zweden. Olaf en Marinca runnen niet alleen een gezin met drie kinderen, maar ook nog vier restaurants en een cateringbedrijf. Hoewel ze met elkaar verweven zijn alsof ze elkaar al hun hele leven kennen, zijn zij pas 5 jaar samen. De drukte die het stel ervaart in Nederland, hopen zij los te laten in Zweden.

Lewis: start seizoen 1

Eén
20:40 uur

Vanaf vanavond herhaalt België Eén het eerste seizoen van de Britse detectivereeks Lewis uit 2006-2007, gebaseerd op de legendarische serie Inspector Morse en de boeken van Colin Dexter. In Oxford wordt een knappe Amerikaanse wiskundestudente doodgeschoten. De hoofdverdachte is een vriend en medestudent van het slachtoffer. Tegen de wil van zijn nieuwe baas wordt de zaak tijdelijk toegewezen aan Inspector Robert Lewis.

Docu: Louis Theroux - Louis & the Nazis

NPO 3
21:05 uur

Louis Theroux reist in de schokkende documentaire Louis & the Nazis door California en spreekt daar mensen met uitgesproken racistische ideeën. Louis ontmoet onder anderen April Gaede bij een nazibijeenkomst waar haar mooie elfjarige tweelingdochters Lamb en Lynx, racistische liedjes zingen voor een geboeid publiek van skinheads. April ziet de wereld geheel door racistische ogen en heeft haar kinderen opgevoed tot voorbeeldige neonazikinderen.

Ik geloof in mij: René wordt geschilderd

SBS 6
22:00 uur

In deze aflevering van Ik geloof in mij wordt het leven van de artiesten die vol zelfvertrouwen zitten verder gevolgd. René Le Blanc wordt vereeuwigd op het witte doek. Kunstenares en presentatrice Miriam Vleugels schildert en interviewt René voor het programma 'Creatief met Vleugels' van regionale omroep Parkstad. Rutger vindt het in deze aflevering tijd voor een nieuwe bril en nieuwe strooifoto's.

Dramafilm: Spotlight

NPO 2
23:15 uur

Op NPO 2 is vanavond de ijzersterke dramafilm Spotlight te zien. In 2001 stuit de onderzoeksafdeling Spotlight van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts. De zaak blijkt al snel groter en ingewikkelder dan gedacht. Tijdens de zoektocht naar de waarheid raakt de afdeling verwikkeld in een politiek spel, waarin ontdekt wordt dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben. The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV