Epische superheldenfilm Watchmen zaterdag te zien op RTL 7

Epische superheldenfilm Watchmen zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Er is inmiddels ook een populaire tv-serie van gemaakt, maar het stripverhaal Watchmen kreeg in 2009 al een geweldige verfilming. De regie was in handen van Zack Snyder, die er een duister verhaal van maakte in de stijl van The Dark Knight, die een jaar eerder verscheen. De film is zaterdag te zien op RTL 7 en je kunt Watchmen streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In een alternatief 1985 zijn de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie verwikkeld in een in continue staat van oorlog met elkaar. Verklede burgerwachten die vroeger de vrede bewaarden, zijn nu bij wet verboden. Wanneer één van hen, The Comedian, wordt vermoord, gaat zijn voormalige collega Rorschach op onderzoek uit. Hij stuit op een sinister complot waardoor de andere ex-'superhelden' Nite Owl en Silk Spectre gedwongen worden om nog eenmaal in actie te komen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Naast het steengoede verhaal en de waanzinnige actie is de prachtige look van Watchmen één van de grote pluspunten van de film. Het is wel duidelijk dat regisseur Snyder goed heeft gekeken naar het werk van zijn collega Christopher Nolan, die op dat moment Batman Begins en The Dark Knight al had uitgebracht. Het tilt de superheldenfilm naar een compleet ander niveau en Snyder zorgt ervoor dat ook de Watchmen volwassen worden. Hoewel de recente tv-serie ook uitstekend is, blijft het altijd een genot om deze film te zien.

Cast
Naast Malin Akerman (The Proposal) en Billy Crudup (Justice League) zijn ook Matthew Goode (Downton Abbey) en Patrick Wilson (The Conjuring 2) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Zack Snyder (Man of Steel).

Watchmen (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 7 november om 23.00 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, mysterie. Speelduur: 162 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV