Vanavond op tv: First Dates Specials met BN'ers en nieuwe talkshow Jeroen Pauw

Vanavond op tv: First Dates Specials met BN'ers en nieuwe talkshow Jeroen Pauw
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 8 november

Kijktip :

Deze zondagavond heeft voor ieder wat wils in de aanbieding. Vanavond komt de First Dates Specials op televisie, waarin bekende Nederlanders in het First Dates-restaurant gaan daten. Zo komt presentatrice Irene van der Laar langs maar ook bachelorette-kandidaat Kasper Paalman. Ook Undercover in Nederland heeft deze week een spannende aflevering, waarin Alberto Stegeman een veroordeelde pedofiel op heterdaad zal betrappen. En Jeroen Pauw start vanavond met een nieuwe talkshow: Pauw komt binnen. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 8 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: First Dates Specials

NPO 3
20:20 uur

In de First Dates Specials gaan bekende Nederlanders in het bekende First Dates-restaurant daten tijdens hun zoektocht naar de perfecte partner. De komende zondagen om 20:20 uur op NPO 3. De BN'ers daten met niet-bekende singles. In de eerste aflevering leest Gjalt gedichten voor aan presentatrice Irene van der Laar, maar of zij daarvan onder de indruk is? Matcht Meisha beter met Kasper Paalman dan bachelorette Gaby?


Undercover in Nederland: pedofiel op heterdaad

SBS 6
21:25 uur

In deze aflevering van Undercover in Nederland betrapt Alberto Stegeman de veroordeelde pedofiel André K. op heterdaad. André K. is meerdere malen aangehouden en veroordeeld, onder meer voor bezit van kinderporno. Hij is nog maar een paar maanden vrij als Alberto en zijn team bewijzen dat hij niets heeft geleerd van zijn eerdere celstraffen; André wil nog steeds afspreken met kinderen voor seks. Uiteindelijk weet Alberto hem op heterdaad te betrappen als hij met de trein op reis gaat om een kind te bezoeken voor seks.
In de aflevering spreekt Alberto ook met een verontruste vader wiens jonge kinderen werden benaderd door André, bezoekt Alberto de zedenpolitie en geeft hij een kijkje achter de schermen in het onderzoek van zaken als deze.


In Europa: data verzamelen

NPO 2
22:10 uur

Deze aflevering van In Europa gaat over data verzamelen en hoe dat zowel in het nadeel als in het voordeel van burgers kan uitpakken. Met onder anderen een oud-Stasi-medewerker, een Syriër en de tekstschrijver van Udo Jurgens. Google ligt onder vuur omdat het bedrijf het niet nauw neemt met privacy, maar toch gebruikt iedereen diensten als Google Street View veelvuldig. Behalve in Duitsland. Het is geen toeval dat juist Duitsers hun privacy met hand en tand verdedigen. De herinnering aan de Stasi is daar nog springlevend. In deze aflevering vertellen de burgemeester van het stadje Molfsee dat als eerste de strijd met Google aanging, de tekstschrijver van schlagerlegende Udo Jurgens die het recht op privacy bezong, een oud-Stasi-medewerker die nu ijvert om data veilig te stellen, juist om de staat in bedwang te houden, en een Syriër die het web afschuimt om bewijsmateriaal tegen Assad te vinden, voordat het door cleaners van Google verwijderd wordt.


Nieuw: Pauw komt binnen

NPO 1
22:20 uur

Jeroen Pauw is terug met een nieuwe talkshow. In Pauw komt binnen ontvangt hij geen gasten in de studio, maar gaat hij het land in om het gesprek aan te gaan met mensen die daar normaal niet komen. Pauw spreekt met mensen die vaak door omstandigheden zelf niet aan het woord komen, maar wel het onderwerp van het gesprek zijn. Dat doet hij op hun eigen terrein, zoals een ziekenhuis, tbs-kliniek of verpleeghuis. De eerste aflevering staat in het teken van de grote impact van het coronavirus op de zorg. De talkshowtafel staat in het Radboudumc-ziekenhuis in Nijmegen. Artsen en verpleegkundigen, die onder grote druk op de verschillende afdelingen werken, vertellen hoe het virus hun werkzaamheden in het ziekenhuis heeft veranderd. Ook zijn er gesprekken met patiënten en hun familieleden.


Terug: Voor de vorm

NPO 2
22:55 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van het programma Voor de vorm, waarin ontwerpster Christien Meindertsma uitzoekt waarom alledaagse gebruiksvoorwerpen de vorm hebben die ze hebben, zoals het bed, de auto en de kerstbal. Door opnieuw naar de gebruiksvoorwerpen te kijken, stuit Christien op bijzondere verrassingen. Achter de oorsprong, geschiedenis en vormontwikkeling van deze voorwerpen zitten vaak verrassende, ontroerende en lang niet altijd voor de hand liggende verhalen. In de eerste aflevering dompelt ze zich onder in de wereld van het koffiekopje. Hoe kwam koffie, en daarmee ons koffiekopje in ons leven? Zag het kopje er altijd zo uit als nu? Wanneer kwam er een oor aan het kopje. En heeft de vorm van het kopje ook invloed op hoe we de smaak van onze koffie ervaren? Christien onderzoekt uit welk kopje je het beste je koffie kan drinken.


Docu: When You Hear the Divine Call

NPO 3
23:10 uur

Filmmaker Festus Toll reist naar zijn moederland Kenia en onderzoekt wat 'thuis' betekent voor drie familiegeneraties: zijn oom Michael Nyawade, die na meer dan 25 jaar Europa terugkeerde naar Kenia, hemzelf en zijn pasgeboren neefje Genson. Op zoek naar zijn roots, via de stad naar het dorp, brengt hij inwoners, familieleden, plekken en ervaringen in beeld om zijn neefje te laten zien dat hij later zowel Europa als Afrika nodig zal hebben. Morele kwesties en de persoonlijke zoektocht naar identiteit worden door Toll behandeld in deze korte documentaire over een Europees-Afrikaans kind.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: First Dates Specials met BN'ers en nieuwe talkshow Jeroen Pauw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV