Prachtig biografisch drama Steve Jobs dinsdag te zien op SBS9

Prachtig biografisch drama Steve Jobs dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Voormalig Apple-topman Steve Jobs wordt gezien als één van de grootste ondernemers van onze tijd. Een biografisch drama over zijn leven is dan ook meer dan terecht, en de Britse topregisseur Danny Boyle waagde zich eraan. De film is zondag te zien op SBS9 en je kunt Steve Jobs streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het verhaal focust zich op drie belangrijke periodes uit het leven van de Amerikaanse computerpionier Steve Jobs. In elke periode staat de lancering van een nieuw product centraal: de Macintosh in 1984, de NeXTcube in 1988 en de iMac in 1998. In de aanloop naar de drie productvoorstellingen wordt Jobs backstage geconfronteerd met verschillende problemen en kennissen, waaronder computeringenieur Steve Wozniak, marketingverantwoordelijke Joanna Hoffman, softwareontwikkelaar Andy Herzfeld, Apple-directeur John Sculley, zijn ex-vriendin Chrisann Brennan en hun dochter Lisa.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Omdat het schier onmogelijk lijkt om het hele leven van Steve Jobs in één film te proppen, maakte topscenarist Aaron Sorkin de slimme keuze om zich op drie belangrijke momenten te focussen. Het gaf hem de gelegenheid om in drie verschillende periodes te laten zien welke ontwikkeling Jobs zelf had doorgemaakt, en hoe het bedrijf Apple was gegroeid. Regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) kneedde er een stevig geheel van, dat wordt gedragen door een fenomenale acteerprestatie van Michael Fassbender in de hoofdrol. Hij werd beloond met een dikverdiende Oscarnominatie.

Cast
Naast Michael Fassbender (Dark Phoenix) en Kate Winslet (Wonder Wheel) zijn ook Seth Rogen (Long Shot) en Jeff Daniels (The Martian) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Danny Boyle (Yesterday).

Steve Jobs (2015) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 26 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: biografie, drama. Speelduur: 122 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig biografisch drama Steve Jobs dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier