Dinsdag in Op1: o.a. Splinter Chabot over anti-homoverklaringen en Arie Slob

Dinsdag in Op1: o.a. Splinter Chabot over anti-homoverklaringen en Arie Slob
De gasten van dinsdag 10 november

Kijktip :

Splinter Chabot stuurde vandaag zijn boek Confettiregen naar minister van onderwijs Arie Slob. Dit deed hij naar aanleiding van de uitspraken van Slob over anti-homoverklaringen op scholen. Splinter praat erover bij Op1, samen met Jean Auguste van Willigen en Herman van Wijngaarden. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - dinsdag 10 november

  • Het coronavaccin van farmaceut Pfizer was gisteren wereldnieuws. Gaat dit vaccin werkelijk de oplossing zijn voor de wereldwijde coronapandemie? Te gast zijn Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen, dat gaat over de beoordeling van het vaccin, en immunoloog Marjolein van Egmond van het VUmc.
  • Acht jaar geleden werd Marja Nijholt dood aangetroffen in Oss. De dader is tot op heden niet gevonden. Daar komt nu mogelijk verandering in, want Nederland begint met een bijzonder experiment. In dit experiment gaan meer dan 1000 gewone Nederlanders samen proberen de moord op te lossen.Ellie Lust en Peter de Kock geven toelichting bij Op1.
  • Splinter Chabot, Jean Auguste van Willigen en Herman van Wijngaarden praten over de uitspraken van onderwijsminister Arie Slob. De minister zei dat scholen het recht hebben om ouders in een verklaring afstand te laten nemen van homoseksualiteit, zolang er maar sprake blijft van een gelijke behandeling van alle leerlingen.
  • Zanger Tommie Christiaan en acteur Winston Post zitten door corona al een tijdje zonder werk. Daarom zijn ze geswitcht van carrière. Tommie is nu hovenier, en Winston is rijinstructeur. Hoe is het zo gelopen? Ze vertellen erover aan tafel bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 9 november gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV