Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Spanje, Joël Lokaal, MAX Masterclass en meer

Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Spanje, Joël Lokaal, MAX Masterclass en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 november

Kijktip :

Vanavond staat er weer voetbal op het programma, het Nederlands elftal speelt een oefenwedstrijd tegen Spanje. Maar ook als je niet van voetbal houdt is er genoeg op tv te zien, zoals de actiefilm Mission Impossible - Fallout, het nieuwe programma Joël Lokaal en afleveringen van MAX Masterclass en De Kennis Van Nu. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Joël Lokaal

NPO 2
20:30 uur

In het nieuwe programma Joël Lokaal onderzoekt culinair journalist Joël Broekaert de invloed van de Nederlandse bodem op de smaak van voedsel. Elke woensdag om 20:30 uur op NPO 2. Van noord naar zuid vindt Joël de vijf bodems die Nederland rijk is: zeeklei, veen, rivierklei, zand en löss. Met een grondboor en een gezonde trek gaat hij op onderzoek uit. Kun je de streek waarin en de bodem waarop voedsel groeit, terugproeven op je bord? Joël Broekaert denkt van wel. In de eerste aflevering onderzoekt hij de smaak van de Groningse zeeklei. In deze regio worden veel aardappels verbouwd, maar waarom eigenlijk? Chef-kok Joris Bijdendijk geeft met de mooiste aardappels een ultieme uiting aan de terroir van die vruchtbare Groningse zeeklei.


Actiefilm: Mission Impossible - Fallout

Veronica
20:30 uur

In de film Mission Impossible - Fallout loopt een missie fout af, hierdoor moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.


Live: NOS Voetbal Nederland - Spanje

NPO 3
20:40 uur

Op woensdag 11 november speelt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena een oefeninterland tegen Spanje. De wedstrijd is om 20.45 uur live te zien op NPO 3 en via de livestream via Gids.tv. Oranje kan nu even oefenen voordat ze voor de Nations League tegen Bosnië (zondag) en Polen (volgende week woensdag) spelen. In 2010 en 2014 was Spanje de tegenstander van het Nederlands elftal in legendarische WK-wedstrijden. De finale in 2010 won Spanje met 1-0. Vier jaar later pakte de ploeg van Louis van Gaal uit in de openingswedstrijd van het WK: 5-1.


MAX Masterclass: slaap

NPO 1
21:35 uur

In deze aflevering van MAX Masterclass vertelt neurowetenschapper en slaapexpert Els van der Helm over slaap, een even fascinerend als belangrijk fenomeen. Slaap beslaat een enorm deel van ons leven, we weten allemaal uit eigen ervaring hoe belangrijk goed slapen is, en toch is het nog altijd omgeven met mysteries. Veel mensen - een derde van de Nederlandse bevolking - hebben bovendien in meer of mindere mate slaapproblemen. Wat is slaap eigenlijk? Waarom slapen we, wat gebeurt er als we slapen, welke problemen kunnen zich voordoen, en wat zijn de gevolgen van niet goed slapen? We noemen slaap een wondermiddel dat je elke avond, in bed, gratis en pijnloos toegediend krijgt. We zijn ons vaak niet bewust van de kracht van slaap, maar topsporters passen slaap al toe in hun trainingsschema. Gastspreker en sportarts Kasper Jansen vertelt er ook over.


De Kennis van Nu: raadsels van corona

NPO 2
22:20 uur

Covid-19 is een raadselachtige, nieuwe ziekte met rare symptomen, van geur- en smaakverlies tot hartschade. De Kennis van Nu volgt een infectioloog en een cardioloog die zich op het onderzoek hebben gestort om deze symptomen te kunnen verklaren. De resultaten zijn tegelijkertijd schokkend en hoopgevend. Internist-infectioloog Frank van de Veerdonk (Radboud UMC Nijmegen) ontdekte dat er gelijkenissen zijn tussen covid-19 en een zeldzame erfelijke ziekte. Hij vertelt aan De Kennis van Nu-presentator Dirk de Bekker hoe dat hem op het spoor zette van een geneesmiddel dat aantoonbaar werkt bij die zeldzame ziekte. Nu is het de vraag of het ook bij covid-19 werkt. Het wordt op dit moment getest in Nederlandse ziekenhuizen. Sportcardioloog Harald Jorstad (Amsterdam UMC) maakt zich grote zorgen dat het coronavirus blijvende hartschade kan veroorzaken. Er zijn aanwijzingen dat het littekens op het hart achterlaat, ook bij jonge sporters die nauwelijks ziek werden van het virus. Het is belangrijk om te weten of sporters gevaar lopen als ze weer gaan sporten. Jorstad kan met behulp van een MRI-scan zien of er littekens op het hart zitten. Presentator Elisabeth van Nimwegen volgt een fanatieke sporter die deelneemt aan het onderzoek.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Oefeninterland Nederland – Spanje, Joël Lokaal, MAX Masterclass en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier