Opmerkelijk: treitervlogger Ismail Ilgün krijgt eigen programma over drillrap

Opmerkelijk: treitervlogger Ismail Ilgün krijgt eigen programma over drillrap
In december te zien op NPO 3

Nieuws :

Enkele jaren geleden werd Ismail Ilgün door het grootste deel van Nederland verguisd; de treitervlogger maakte geen goede beurt bij Pauw en ontkende de stelselmatige bedreigingen die van hem en zijn vrienden uitgingen, richting het winkelend publiek in Zaandam. Hij heeft het roer flink omgegooid: in december is hij te zien met de tweedelige special Project Ismail over drillrap.

Gewelddadige teksten
De laatste jaren wint drillrap steeds meer aan populariteit in Nederland, hoewel het levensgevaarlijk kan zijn. Gemaskerde rappers 'spitten' gewelddadige teksten, maar wat is drillrap eigenlijk? Waarom is het zo populair onder jongeren, en wei zijn de jongens achter de maskers? In het tweeluik Project Ismail gaat Ilgün op onderzoek uit. Hij komt zelf van de straat, spreekt de taal en opent daarmee deuren die voor anderen gesloten blijven.

Fatale steekpartij
De directe aanleiding voor de special is de fatale steekpartij in Scheveningen op 10 augustus 2020, waarbij een negentienjarige jongen overleed. Ilgün wil weten of de relatie tussen de muziekstroming en het geweld op straat zó direct is. Ook weet hij als geen ander hoe het is om zonder proces (publiekelijk) veroordeeld te worden. Hij gaat hierover in gesprek met de hoofdrolspelers van het drama in Scheveningen. Verder praat hij met experts op het gebied van social media, muziek en criminologie.

Het tweeluik Project Ismail is op maandag 7 en maandag 14 december om 21.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de afleveringen van Project Ismail terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Opmerkelijk: treitervlogger Ismail Ilgün krijgt eigen programma over drillrap of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV