Serierecensie: The Crown seizoen 4 is (peperdure) kwaliteit van Koninklijke allure

Serierecensie: The Crown seizoen 4 is (peperdure) kwaliteit van Koninklijke allure
Met Emma Corrin, Olivia Colman en Gillian Anderson

Kijktip :

Vanaf zondag 15 november staat het vierde seizoen van The Crown op Netflix. Met een budget van (hou je vast) meer dan 100 miljoen dollar, laat Netflix hem flink uit de broek hangen. We zijn aanbeland bij de periode over het Britse koninklijk huis die mensen uit de jaren 70 en 80 nog goed kunnen herinneren. Lees hier de serierecensie van The Crown seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmsrecensies.

The People's Princess
We volgen koningin Elizabeth tijdens de jaren '70 en '80, waarin ze onder meer te maken krijgt met premier Margaret Thatcher ('The Iron Lady'). Engeland raakt namelijk verzeild in de Falkland-oorlog en dat zorgt voor heftige spanningen tussen de vrouwen. Daarnaast wordt de lange zoektocht naar een geschikte bruid voor prins Charles doorgezet en maken we dus kennis met prinses Diana!

Actrice Emma Corrin als Prinses Diana in de serie 'The Crown'

Goed nieuws: Netflix heeft bekend gemaakt dat er een vijfde en zesde seizoen van The Crown gaan komen. De release voor het vijfde seizoen staat nu gepland voor 2022.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Na een braaf derde seizoen blijkt uit seizoen 4 dat deze serie iets nodig heeft: een vijand voor koningin Elizabeth, of eigenlijk twee. Dit nieuwe seizoen heeft wat extra druk: de publieke opinie verwacht, vanwege de prinses Diana-factor, een fantastisch seizoen die ook geschikt is voor de kijkers die nog nooit een aflevering hebben gezien. En het is gelukt: de serie van de maker Peter Morgan levert zijn beste seizoen tot nu toe af. Groot, groter, grootst: dat kunnen we zeggen over de waanzinnige sets, kostuums en de prachtige cast. Uiteraard is Oscarwinnaar Olivia Colman weer geweldig, maar de prachtige rol voor nieuwkomer Emma Corrin als Prinses Diana valt vooral op. Fictie of waarheid , dat blijft natuurlijk altijd de vraag. Het vierde seizoen The Crown is een dikke aanrader die zijn weerga niet kent. Vijf sterren.

Lees ook de serierecensie van The Crown seizoen 3.

Cast
Naast Olivia Colman (The Favourite) en Helena Bonham Carter (Enola Holmes) zijn ook Gillian Anderson (Sex Education), Josh O'Connor (Hope Gape), Tobias Menzies (Midsomer Murders) en Emma Corrin (Misbehaviour) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Peter Morgan (Bohemian Rhapsody).

The Crown seizoen 4 staat vanaf 15 november 2020 op Netflix. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Historie, Drama. IMDb-score: 8,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV