Nieuw programma Waarom werken vrouwen niet start donderdag op NPO 3

Nieuw programma Waarom werken vrouwen niet start donderdag op NPO 3
Liesbeth Staats onderzoekt oer-Hollands fenomeen

Kijktip :

Vanaf donderdag 12 november is het nieuwe programma Waarom werken vrouwen niet? te zien op NPO 3. In deze vierdelige documentaireserie onderzoekt presentatrice Liesbeth Staats waarom Nederlandse vrouwen het minste aantal uren van Europa werken.

Waarom werken vrouwen niet? gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Oer-Hollands fenomeen
Parttime werken blijkt een oer-Hollands fenomeen te zijn, want ruim zeventig procent van de vrouwen in Nederland heeft geen volledige werkweek. De helft van de vrouwen kan financieel niet op eigen benen staan, maar wat gebeurt er dan na een scheiding of als de partner werkloos wordt? Staats gaat in Waarom werken vrouwen niet? in gesprek met vrouwen én mannen over geld, ambitie en vastgeroeste denkbeelden.

Eerste aflevering
Ook onderzoekt ze waarom het vaak de moeders zijn die na de geboorte van hun kind(eren) besluiten om (gedeeltelijk) te stoppen met werken. In de eerste aflevering spreken vrouwen zich uit over hun keuzes voor meer of juist minder werk. Daarnaast legt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS, uit waarom het parttime werken de Nederlandse samenleving zo uniek maakt in Europa.

Het nieuwe programma Waarom werken vrouwen niet? is vanaf donderdag 12 november wekelijks rond 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Waarom werken vrouwen niet? terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV