Woensdag in Op 1: Ernst Kuipers over afschalen coronamaatregelen

Woensdag in Op 1: Ernst Kuipers over afschalen coronamaatregelen
De gasten van woensdag 11 november

Kijktip :

Kunnen we al positief naar de toekomst kijken of is er nog reden tot voorzichtigheid? Inmiddels mag hij zich officieel bekende Nederlander noemen, Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zit vanavond aan tafel om te praten over het afschalen van de coronamaatregelen. Wie zitten er vanavond nog meer aan tafel?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - woensdag 11 november

  • Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg wijst erop alert te blijven en de coronaregels na te leven. Het RIVM meldt vandaag na dagen van forse daling weer een stijging in het aantal positieve coronatesten. Toch is er ook reden voor optimisme: we zijn volgens minister Hugo de Jonge over de piek van de tweede golf heen en er is een vaccin in het vooruitzicht. Ernst Kuipers sprak al over het afschalen van de maatregelen en vertelt vanavond bij Op1 of dat ook na vandaag verstandig is.
  • Jetske van der Schaar weet al zes jaar dat ze drager is van een erfelijk Alzheimer-gen. Dat betekent dat ze zo goed als zeker over vijftien jaar – als ze midden vijftig is – de eerste symptomen zal krijgen. Net als haar moeder, die op haar 63ste overleed aan de ziekte. Vandaag start internationaal onderzoek tegen alzheimer waaraan Jetske van der Schaar meedoet. Vanavond bij Op1 vertelt Jetske van der Schaar samen met neuroloog Philip Scheltens over haar openhartige boek ‘Eeuwige Lente’ over leven met een erfelijke ziekte en hoe ze zich samen met neuroloog Scheltens inzet voor de zoektocht naar een medicijn.
  • Schrijver en inwoner van New York, Arnon Grunberg, schuift vanavond bij Op1 aan over de gevolgen voor Amerika na het verlies van Donald Trump, de man die de schrijver verleidde om Amerikaan te worden. Wat gaat er veranderen in Amerika nu Joe Biden de nieuwe president wordt?
  • Volgens arts-microbioloog Hans Zaaijer van bloedbank Sanquin zien we de toekomst veel te somber in. Zaaijer verwacht dat we volgend jaar zomer terug kunnen naar ons normale leven, al moeten we onder andere het handen schudden definitief vergeten. Vanavond bij Op1 een optimistische blik op de toekomst van Hans Zaaijer.

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 11 november gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op 1: Ernst Kuipers over afschalen coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier