Recensie: Jingle Jangle: A Christmas Journey heeft grappige schurkenrol voor Ricky Martin in petto

Recensie: Jingle Jangle: A Christmas Journey heeft grappige schurkenrol voor Ricky Martin in petto
Mierzoete familiefilm met Forest Whitaker en Madalen Mills

Film :

Sinds 13 november staat de film Jingle Jangle: A Christmas Journey op Netflix. In de donkere maand december zorgt Netflix voor een film vol avontuur, muziek en gezelligheid. Een kerstfilm vol kitch, veel detail en uitvinder Jeronicus Jangle in een wereld vol vrolijkheid en verwondering. Lees hier de recensie van Jingle Jangle: A Christmas Journey.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmsrecensies.

Jeronicus versus Gustafson
In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling Gustafson (Keegan-Michael Key) hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.

Met actrice Phylicia Rashad in de film 'Jingle Jangle: A Christmas Journey'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De streamingdienst met de vuurrode N heeft meer dan 10 kerstfilms op de planning staan, waarvan deze grootse musicalfilm er één van is. Dus opgelet: hou je niet van zingen en dansen in films? Dan kan je deze film overslaan. Zelfs Oscarwinnaar Forest Whitaker schud zijn heupen los in een wervelende en massale sneeuwballen-scène. Grote plussen zijn er vooral visueel: grote en rijke sets met veel special effects en mooie kostuums. Het glazuur spat van je tanden af, in mierzoete scènes die deze productie rijk is. Erg leuk is de de bijrol van slechterik Don Juan Diego (met de stem van zanger Ricky Martin). Een feest voor kinderen, en ouders genieten met een groot glas wijn zeker ook mee. Drie sterren.

Cast
Naast Forest Whitaker (The Last King Of Scotland) en Keegan-Michael Key (The Lion King) zijn ook Phylicia Rashad (A Fall from Grace) en Madalen Mills (The Tiger Rising) in deze film te zien. Ook de stem van Ricky Martin is te horen als de schurk Don Juan Diego. Deze productie is geregisseerd door David E. Talbert (Almost Christmas).

Jingle Jangle: A Christmas Journey is vanaf 13 november 2020 op Netflix te zien. Genre: Fantasie, Familie en Musicalfilm. Tijdsduur: 122 minuten. IMDb-score: 6,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV