Fraaie film Confessions of a Dangerous Mind vrijdag te zien op België Eén

Fraaie film Confessions of a Dangerous Mind vrijdag te zien op België Eén
Regiedebuut van George Clooney

Kijktip :

Vóór 2002 werd George Clooney toch vooral gezien als een populaire filmster met een enorme aantrekkingskracht op het bioscooppubliek, maar met Confessions of a Dangerous Mind betrad hij voor het eerst het vak van regisseur - waardoor Clooney een stuk serieuzer werd genomen. Deze prachtige film is vrijdag te zien op België Eén.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Confessions of a Dangerous Mind is gebaseerd op de memoires van gameshow-impresario Chuck Barris. Barris lijkt het in de jaren 1960 en 1970 helemaal te gaan maken. Hij is een succesvolle televisiepresentator en ontmoet de liefde van zijn leven, Penny. Op het grote hoogtepunt van zijn carrière wordt Chuck benaderd door de mysterieuze geheime agent Jim, die hem wil rekruteren voor de CIA. Chuck stemt in en voor hij het goed beseft, is hij een huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Wanneer zijn duistere dubbelleven wordt ontdekt, komt zijn eigen veiligheid in gevaar...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met Confessions of a Dangerous Mind liet de regisseur Clooney direct zien een fascinatie te hebben voor andere tijdsgewrichten uit de recente geschiedenis, wat hij later ook etaleerde met onder meer Good Night, and Good Luck. Met deze film weet hij een intrigerend beeld van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw te schetsen, een tijd waarin tv-presentatoren van spelshows wekelijks een miljoenenpubliek aan de buis gekluisterd hielden. Clooney verzamelde bovendien een indrukwekkende cast van Hollywoodsterren om zich heen, onder wie onze eigen Rutger Hauer. Het is altijd leuk om hem te zien in een grote productie als deze.

Cast
Naast Sam Rockwell (Jojo Rabbit) en Drew Barrymore (Everybody's Fine) zijn ook George Clooney (Money Monster), Julia Roberts (Wonder) en Rutger Hauer (Blade Runner) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Clooney (The Monuments Men).

Confessions of a Dangerous Mind (2002) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 13 november om 23.35 uur te zien op België Eén. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 113 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fraaie film Confessions of a Dangerous Mind vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV