Nacht van de Popmuziek 2020 zie je zaterdag 14 november op NPO 3

Nacht van de Popmuziek 2020 zie je zaterdag 14 november op NPO 3
Met Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk

Kijktip :

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden: de jaarlijkse Nacht van de Popmuziek. Als de dagen korter worden en de nachten lang, zijn Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk weer van de partij met deze duik in de muziekgeschiedenis. Dit jaar op zaterdag 14 november, op NPO 3.

Nacht van de Popmuziek gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Archiefmateriaal
Het is alweer de vijftiende editie van de Nacht van de Popmuziek, waarin meer dan drie uur lang een grote verscheidenheid aan bijzonder en nog nooit vertoond archiefmateriaal de revue passeert. Pop- en muziekliefhebbers likken hun vingers af bij de beeldenpracht die VJ en verzamelaar Fenno Werkman weer heeft meegenomen. Hij heeft een archief van zo'n 36.000 live opnames.

In deze uitzending
Dit jaar besteden Blokhuis, Van Nieuwkerk en Werkman aandacht aan de Ierse meestergitarist Rory Gallagher, de iconische zangeres Nina Simone en de bands Kula Shaker, No Doubt en En Vogue. Ook is er tijd ingeruimd voor het 75-jarig jubileum van het Metropole Orkest, zien we de meest beluisterde nummers van de jaren tachtig en gaat het over artiesten die dit jaar zijn overleden, zingende drummers, het 50-jarig jubileum van 'Paranoid' van Black Sabbath én een bijzonder staaltje van Emerson, Lake & Palmer. Kortom, genoeg te genieten.

De Nacht van de Popmuziek 2020 is op zaterdag 14 november om 22.45 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de Nacht van de Popmuziek terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nacht van de Popmuziek 2020 zie je zaterdag 14 november op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier