Documentaire From Ebola to COVID-19 zondag te zien op National Geographic

Documentaire From Ebola to COVID-19 zondag te zien op National Geographic
Veel gelijkenissen tussen virusuitbraken

Kijktip :

De wereld wordt nog altijd geteisterd door de verwoestende coronapandemie, die zowel de mensheid als de economie keihard raakt. Zondagavond (15 november) zendt National Geographic de documentaire From Ebola to COVID-19 uit, waarin de gelijkenissen tussen de virusuitbraken duidelijk worden.

Controle kwijt
De parallellen tussen de ebolacrisis van 2014 en de huidge COVID-pandemie zijn duidelijk: zorgpersoneel dat levens probeert te redden zonder persoonlijke beschermingsmiddelen, regeringen en instanties de controle kwijtraken en vervolgens proberen het geëscaleerde virus in te dammen. Deze documentaire laat zien hoe men eerder uitbraken heeft geprobeerd te beheersen, en hoe we daarmee een wereldwijde pandemie kunnen bestrijden.

Ongelooflijke verhalen
Het tv-programma Going Viral brengt in deze uitzending de ongelooflijke verhalen van de helden die in de frontlinie tegen ebola streden. Het dodelijke virus kon zich - onder de juiste omstandigheden - als een lopend vuurtje verspreiden, om zich vervolgens in het onbekende terug te trekken. In 2014 kostte het aan meer dan 11.000 mensen het leven, maar in 2019 kwam het weer terug. Waren we erop voorbereid?

De documentaire From Ebola to COVID-19 is op zondag 15 november om 21.30 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire From Ebola to COVID-19 zondag te zien op National Geographic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV