Magisch meesterwerk Harry Potter and the Half-Blood Prince maandag te zien op Net5

Magisch meesterwerk Harry Potter and the Half-Blood Prince maandag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De climax komt steeds dichterbij in de Harry Potter-serie, die deze weken weer te zien was op Net5. Maandag kunnen we genieten van het duistere, maar spectaculaire magische meesterwerk Harry Potter and the Half-Blood Prince. Daarin staan ons opnieuw de nodige verrassingen te wachten. Je kunt Harry Potter and the Half-Blood Prince streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Harry vermoedt dat er gevaar schuilt binnen de muren van Zweinstein, maar Perkamentus is meer bezig met het voorbereiden van Harry op de laatste strijd. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Perkamentus schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in, professor Hildebrand Slakhoorn, die goede connecties heeft en mogelijk over cruciale informatie beschikt. Intussen krijgen de studenten met een tegenstander van een heel andere orde te maken: hun hormonen. Terwijl romantiek in de lucht hangt, houdt één student zich afzijdig. Hij wil zijn eigen (duistere) plan trekken. Zweinstein zal nooit meer hetzelfde zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Naarmate de Potter-reeks vorderde, werden de boeken - en dus ook de films - steeds duisterder. Die trend wordt stevig doorgezet in Harry Potter and the Half-Blood Prince. Voldemort is de definitief terug (nu ook het Ministerie van Toverkunst dat erkent) en vanaf het begin van de film is de dreiging die daarvan uitgaat duidelijk. De toverwereld wordt in een ijzeren greep gehouden en de spanning wordt door regisseur David Yates vakkundig opgevoerd. Zeker op technisch vlak is de film weer perfect: het camerawerk van Bruno Delbonnel kreeg een Oscarnominatie en het is een verrassing dat het daarbij bleef, want ook sets, geluid en special effects zijn weer adembenemend.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Helena Bonham Carter (Enola Holmes), Jim Broadbent (Dolittle) en Michael Gambon (Judy) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op maandag 16 november om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy. Speelduur: 153 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV