Vanavond op tv: Sterren op het Doek en De Nacht van de Popmuziek met Matthijs van Nieuwkerk

Vanavond op tv: Sterren op het Doek en De Nacht van de Popmuziek met Matthijs van Nieuwkerk
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 november

Kijktip :

Janny van der Heijden is vanavond te gast in Sterren op het Doek van Omroep MAX. De geliefde culinair-journalist én jurylid van Heel Holland Bakt vertelt open over haar leven, kinderen en kleinkinderen. Ook op tv vanavond: Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis in De Nacht van de Popmuziek. Hieronder lees je de andere tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 14 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Ready Player One

Veronica
20:00 uur

In 2045 ontsnapt Wade Watts vaak naar de OASIS, een meeslepend virtueel universum waar het grootste deel van de mensheid zijn dagen doorbrengt. In de OASIS kun je overal heen gaan, alles doen, iedereen zijn. Wanneer de maker van de OASIS sterft, daagt hij postuum alle OASIS-gebruikers uit om zijn 'Easter Egg' te vinden dat zijn fortuin en de gehele controle over zijn wereld geeft.


Nieuw: The Valhalla Murders

Canvas
20:35 uur

Vanaf vanavond is de IJslandse misdaadserie The Valhalla Murders (ok bekend onder de IJslandse titel Brot) elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:35 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. In de serie wordt de ambitieuze politieagente Katrín 'Kata' Hunnarsdóttir gevolgd. Ze wil aan het hoofd komen van de politie in Reykjavik. Maar wanneer een oude man in eigenaardige omstandigheden vermoord gevonden wordt bij de oude haven, krijgt Kata te maken met een situatie waar ze weinig controle over heeft.


Sterren op het Doek: Janny van der Heijden

NPO 2
20:40 uur

Deze week is Janny van der Heijden, de culinaire grande dame van Nederland, te gast in Sterren op het Doek. In plaats van een tent vol thuisbakkers, staan in deze aflevering drie getalenteerde kunstenaars tegenover Janny. En uiteraard presentator Özcan Akyol, die in een persoonlijk gesprek de vrouw achter het bakken ontdekt. Ook vertelt Janny van der Heijden hoe cruciale momenten in haar leven haar tot een sterke vrouw hebben gemaakt. Aan het einde van de aflevering mag ze één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat ze heeft uitgekozen.


De Zak van Sinterklaas: avond vol pittige gedichten

NPO 1
22:20 uur

In deze sinterklaasuitzending vieren zeven bekende Nederlanders een vervroegde pakjesavond met hulp-Sinterklaas Erik van Muiswinkel. Ze delen cadeaus uit en lezen scherpe gedichten aan elkaar voor. De BN'ers hebben pittige gedichten voor elkaar geschreven, maar wel met een warme knipoog en een gemeende lach. De gasten van de hulp-Sinterklaas hebben zo hun vermoedens door wie elk gedicht geschreven is. Maar dit blijft tot het einde geheim; pas dan zal de Sint onthullen van wie de gedichten zijn. De persoon die de meeste dichters aan het juiste gedicht heeft weten te koppelen, wint 'de zak van Sinterklaas' en mag mee naar Spanje.


Live: Nacht van de Popmuziek

NPO 3
22:45 uur

Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman duiken in de Nacht van de Popmuziek weer drie uur lang in het rijke muziekarchief vol liveregistraties. De drie vertellen verhalen bij de bijzondere en vaak nog niet eerder vertoonde beelden waar popliefhebbers van zullen smullen. Met dit jaar onder meer aandacht voor de Ierse meestergitarist Rory Gallagher, zangeres Nina Simone en No Doubt. Maar ook het 75 jarige Metropole Orkest komt voorbij, net als een overzicht van de meest beluisterde nummers van de jaren 80, zingende drummers en een bijzonder staaltje van Emerson, Lake & Palmer.


Docu: Ruut Weissman - De Hoofdpersoon

NPO 2
22:50 uur

Op verzoek van documentairemaker Judith de Leeuw regisseert theaterregisseur Ruut Weissman een solovoorstelling over de machtsrelatie tussen een docent en een leerling, tussen een actrice en een regisseur. Zowel Ruut Weissman als actrice Harriët Stroet hebben persoonlijke ervaringen met deze thematiek. De documentaire toont hoe de onderlinge verhoudingen tussen regisseur, documentairemaker en actrice tijdens de repetities op scherp komen te staan. De gebeurtenissen op het podium en daarbuiten lopen steeds door elkaar heen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Sterren op het Doek en De Nacht van de Popmuziek met Matthijs van Nieuwkerk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier