Recensie: LEGO Star Wars Holiday Special is bizar Star Wars-avontuur

Recensie: LEGO Star Wars Holiday Special is bizar Star Wars-avontuur
Billy Dee Williams en Kelly Marie Tran in LEGO-stijl

Film :

Vanaf dinsdag 17 november staat LEGO Star Wars Holiday Special op streamingdienst. Een bijzonder Star Wars-avontuur met alternatieve universa en bizarre gevechten, maar is het ook voor volwassenen en fans? Lees hier de recensie van LEGO Star Wars Holiday Special.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Life Day-feest
Rey en BB-8 gaan op zoek naar een diepere kennis van de Force, maar hun bezoek aan een mysterieuze Jedi-tempel stuurt hen door tijd en ruimte. Rey communiceert met Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Yoda en anderen terwijl ze proberen op tijd terug te keren voor een Life Day feest met haar vrienden in Chewbacca's Wookiee-thuiswereld Kashyyyk.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Voor de fans is dit eigenlijk nog leuker dan voor de casual kijkers. Dat is de conclusie die we trekken na het zien van de nieuwe Holiday Special, die overigens veel beter is én nooit de cultstatus zal krijgen van de originele special. Het plot is wat plat en de karakters maken (met uitzondering van Rey) geen ontwikkeling door. Toch: de grappige momenten en de verwijzingen naar onder meer The Mandalorian, Galaxy's Edge, de vloot van Rise of Skywalker en een "naakte" Kylo Ren maken deze special een feestje voor jong en oud. 3,5 ster.

Cast
Naast Kelly Marie Tran (Raya and the Last Dragon) en Billy Dee Williams (Star Wars: Return of the Jedi) spelen ook Anthony Daniels (Star Wars: The Rise of Skywalker), Helen Sadler (Rogue One: A Star Wars Story) en Acteur (Archer) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ken Cunningham (Apple).

LEGO Star Wars Holiday Special is vanaf 17 november 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Animatie. Tijdsduur: 44 minuten. IMDb-score: 6,8.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: LEGO Star Wars Holiday Special is bizar Star Wars-avontuur of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier