Serierecensie: The Queen's Gambit is grote hit op Netflix met Anya Taylor-Joy

Serierecensie: The Queen's Gambit is grote hit op Netflix met Anya Taylor-Joy
Verslavingen, groene pillen, alcohol en schaken!

Kijktip :

Sinds 23 oktober staat de serie The Queen's Gambit op Netflix. Wie beweert dat schaken saai is, heeft het lelijk mis. Het leven van Beth Harmon, een weeskind dat haar ouders verliest op jonge leeftijd, is namelijk alles behalve saai. Ze ontwikkelt een obsessie voor drugs, alcohol en schaken! Lees hier de serierecensie van The Queen's Gambit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmsrecensies.

Goed paard tegen slechte loper
Deze miniserie is gebaseerd op een gelijknamige roman van Walter Tevis uit 1983 en vertelt het verhaal van fictieve schaakkampioene Beth Harmon, die op haar negende in een tehuis terecht komt nadat haar moeder tragisch omkomt in een verkeersongeval. Daar krijgt ze kalmerende middelen en ontwikkelt ze een drugsverslaving, al ontdekt ze ook een verborgen talent als ze leert schaken bij de conciërge van de instelling. Terwijl ze haar droom om een schaakgrootmeester te worden najaagt, vecht ze tegelijkertijd tegen haar duistere demonen.

Actrice Anya Taylor-Joy in de serie 'The Queen's Gambit'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Voor leken klinkt zo’n opzet ontzettend saai, maar toch weten de makers van The Queen’s Gambit er een sterk en meeslepend drama van te maken. Zeer bewonderenswaardig is dat de serie ook echt over alle aspecten van het schaken gaat en dat het visueel heel overtuigend en adequaat overkomt: Van herdersmat tot de valkuilen van de Siciliaanse opening. Ook aan bod komen de grote mentale druk, de trucs, de openingsstrategieën, eindspelen, secondanten en de eenzaamheid aan de top. De ijzersterke vertolking van actrice Anya Taylor-Joy is waanzinnig, en we wisten niet dat een potje schaken zo spannend zou worden. Vier sterren.

Cast
Naast Anya Taylor-Joy (Peaky Blinders) en Marielle Heller (A Walk Among the Tombstones) zijn ook Moses Ingram (The Tragedy of Macbeth) en Thomas Brodie-Sangster (The Maze Runner) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Scott Frank (Godless).

The Queen's Gambit is een Amerikaanse dramaserie uit het jaar 2020. Deze serie bevat 7 afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score: 8.8.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Queen's Gambit is grote hit op Netflix met Anya Taylor-Joy of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier