Vanavond op tv: nieuw seizoen 100 jaar jong, eerste aflevering In Real Life en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoen 100 jaar jong, eerste aflevering In Real Life en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 november

Kijktip :

Vanaf vanavond is Gordon terug met een nieuw seizoen van zijn ontroerende programma 100 jaar jong, waarin hij op pad gaat met energieke honderdplussers. Verder onder meer de eerste aflevering van In Real Life. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: In Real Life

NPO 3
19:25 uur

Het nieuwe programma In Real Life volgt acht ambitieuze twintigers die op een kruispunt in hun leven staan en zo goed en zo kwaad als het gaat hun weg proberen te vinden. In Real Life laat zien hoe twintigers anno nu met elkaar omgaan en discussiëren. Hoe ze elkaar inspireren, hun meningsverschillen uitpraten, vriendschappen sluiten, verliefd worden en weer uit elkaar gaan. Hun angsten, dromen en uitdagingen zijn de basis voor dit programma.


Docu: Bart en de steen die terug naar huis ging

NPO 2
20:25 uur

Wanneer kunstenaar Bart Eysink Smeets besluit om een hunebedsteen uit Borger terug naar huis (Scandinavië) te brengen, wordt de bemoeizucht van de mens ten opzichte van de natuur op een luchtige en humoristische wijze uitvergroot. Zijn de inwoners van Borger bereid om de steen te laten gaan? Van wie is de steen eigenlijk en wat vindt de steen zelf? Wie gaat daarover? Dat zie je in de fascinerende documentaire Bart en de steen die terug naar huis ging.


Terug: 100 jaar jong

SBS 6
20:30 uur

Gordon is terug met een nieuw seizoen van 100 jaar jong, waarin hij ouderen volgt in hun dagelijks leven, terwijl ze hun bijzondere levensverhaal delen. Alle ouderen in het programma zijn rond de Eerste Wereldoorlog geboren. Na meer dan een eeuw zitten ze stuk voor stuk nog vol levenslust. Zo gaat Gordon in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen langs bij de 100-jarige Ingrid uit Bussum. Ze wast, poetst en kookt nog geheel zelfstandig.


Film: Harry Potter and the Half-Blood Prince

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de spectaculaire film Harry Potter and the Half-Blood Prince te zien. Harry vermoedt dat er gevaar dreigt binnen de muren van Zweinstein. Maar schoolhoofd Perkamentus is meer bezig met Harry voor te bereiden op de laatste strijd. Samen proberen ze een manier te vinden om de verdediging van Voldemort te doorbreken. Perkamentus schakelt hiervoor zijn oude vriend en collega in, de argeloze Professor Slakhoorn.


Spoorloos: zoektocht in Griekenland

NPO 1
21:35 uur

Derk Bolt gaat in deze aflevering van Spoorloos op zoek naar de familie van Annelies in Griekenland. Als baby is Annelies geadopteerd uit Griekenland. Ze heeft een fijne jeugd gehad bij lieve adoptie-ouders en een (eveneens uit Griekenland geadopteerde) broer. De laatste jaren groeit haar onrust en met name haar vier kinderen stimuleren Annelies om op zoek te gaan naar haar biologische familie.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV