Hij is een zij-special Het Transgender Hotel dinsdag te zien op NPO 3

Hij is een zij-special Het Transgender Hotel dinsdag te zien op NPO 3
Deelnemer Anne wordt verder gevolgd

Kijktip :

Afgelopen dinsdag (10 november) werd het seizoen van Hij is een zij afgesloten met de laatste aflevering, maar deze week volgt er nog een speciale uitzending. Hierin wordt deelnemer Anne verder gevolgd; zij ondergaat een ingrijpende gezichtsoperatie in een kliniek in België.

Het Transgender Hotel gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Hotel
Jan Kooijman volgt Anne tijdens deze belangrijke stap in haar transitie van man naar vrouw. De kliniek in België wordt bezocht door trans vrouwen van over de hele wereld, en fungeert dus ook als een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. Anne verblijft een week in het hotel boven de kliniek en maakt kennis met de andere trans vrouwen die op dat moment in België verblijven.

Tekst gaat verder onder video's.

Bruiloft
De grote vragen voor Kooijman zijn: waarom zijn deze operaties zo belangrijk voor de vrouwen, en wat hopen ze dat de operatie hen zal gaan brengen? Een aantal maanden na de aangezichtsoperatie gaat Kooijman weer terug naar Anne voor een laatste gesprek. Hij ziet haar weer op een heuglijke dag: haar bruiloft. Hoe kijkt ze nu naar zichzelf in de spiegel?

De Hij is een zij-special Het Transgender Hotel is op dinsdag 17 november om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de special Het Transgender Hotel terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV