Woensdag in MAX Masterclass: Jaap Seidell geeft college over (on)gezonde voeding

Woensdag in MAX Masterclass: Jaap Seidell geeft college over (on)gezonde voeding
Het belang van voeding

Kijktip :

Woensdag (18 november) is alweer de laatste aflevering van MAX Masterclass te zien op NPO 1. Deze week komt hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell ons bijpraten over het belang van gezonde voeding. Ook ongezond eten komt echter uitgebreid aan bod.

MAX Masterclass gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verleidelijk
Hoewel we weten dat sommige etenswaren ongezond zijn, kunnen we ze toch niet laten liggen. Het ene voedingsproduct ziet er nog verleidelijker uit dan het andere, en ze zijn ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Het ongezonde aspect is het enige grote nadeel dat ze hebben. Waarom eten we eigenlijk niet gezonder? En waarom is dat zo moeilijk?

Voedingshype
De laatste jaren lijkt het aantal voedingshypes alleen maar toe te nemen. Allemaal prijzen ze zichzelf aan als dé manier om eenvoudig en snel af te vallen. Ieder decennium lijkt bovendien zijn eigen voedingsgoeroe te hebben, maar wat zegt de wetenschap? Wat zijn de feiten en fabels over voeding en de dingen die we eten, en hoe worden we dagelijks als consument verleid door talloze voedselkeuzes?

De slotaflevering van MAX Masterclass is op woensdag 18 november om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van MAX Masterclass terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in MAX Masterclass: Jaap Seidell geeft college over (on)gezonde voeding of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier