Prachtige documentaire Sidik en de panter zie je woensdag op NPO 2

Prachtige documentaire Sidik en de panter zie je woensdag op NPO 2
Op zoek naar de Perzische panter

Kijktip :

Woensdagavond (18 november) zendt NPO 2 de fascinerende en prachtige natuurdocumentaire Sidik en de panter uit. In deze film volgen we Sidik. Hij is ervan overtuigd dat zich in het ruige berglandschap van Koerdisch Noord-Irak Perzische panters bevinden, en dus gaat hij op zoek.

Sidik en de panter gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Moorden
Uitgerust met een verrekijker en een wandelstok trekt Sidik al vijfentwintig jaar door de heuvels, waar hij speurt naar bewijzen voor het bestaan van de luipaardachtige. Hij hoopt dat er een einde komt aan de bombardementen en moorden in de streek, als het natuurgebied door de vondst van de Perzische panter beschermd zou worden. Onderweg ontmoet hij stropers, jagers en wandelaars.

Sfeerbeelden
Tijdens deze ontmoetingen haalt hij herinneringen op, maar een gesprek met een jongere landgenoot maakt pijnlijk duidelijk dat lang niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik. De liefde voor de streek wordt ook vertaald naar de schitterende sfeerbeelden die we in deze documentaire te zien krijgen. Een mooie, inspirerende ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde.

De documentaire Sidik en de panter is op woensdag 18 november om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Sidik en de panter terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Sidik en de panter zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier