Hartverwarmende klassieker Forrest Gump woensdag te zien op RTL 8

Hartverwarmende klassieker Forrest Gump woensdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Tom Hanks heeft al een lange en illustere carrière achter de rug, maar zijn bekendste rol is waarschijnlijk nog steeds die van Forrest Gump. Voor zijn geweldige vertolking in de gelijknamige, hartverwarmende klassieker werd hij beloond met een Oscar. De film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt Forrest Gump streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump. Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis Presley en John F. Kennedy ontmoeten, een rol spelen in de opkomst van computerbedrijf Apple en zelfs betrokken zijn bij het Watergate-schandaal. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny tegen. Zullen zij elkaar ooit definitief de liefde verklaren?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Met een enorme vaart neemt regisseur Robert Zemeckis ons in Forrest Gump mee langs zo'n veertig jaar Amerikaanse geschiedenis, van medio jaren vijftig tot medio jaren negentig. De grote gebeurtenissen worden verteld vanuit het perspectief van hoofdpersoon Forrest en dat maakt ze niet alleen hilarisch, maar bij vlagen ook aandoenlijk. Het heeft alles te maken met een hoofdpersonage waar je met geen mogelijkheid géén sympathie voor kan hebben. Forrest is doordrongen van zoveel goedheid dat je wel van hem moet houden. Wat natuurlijk helpt is dat de geliefde Tom Hanks de simpele Forrest vertolkt. Het publiek stroomde massaal toe en in een ijzersterk jaar, met concurrentie van Pulp Fiction en The Shawshank Redemption, won Forrest Gump de Oscar voor Beste Film.

Cast
Naast Tom Hanks (Greyhound) en Robin Wright (House of Cards) zijn ook Gary Sinise (The Green Mile) en Sally Field (Lincoln) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Zemeckis (Back to the Future).

Forrest Gump (1994) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is op woensdag 18 november om 20.30 uur te zien op RTL 8. Genre: comedy, drama. Speelduur: 142 minuten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Hartverwarmende klassieker Forrest Gump woensdag te zien op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier