Recensie: Freaky is slasherhorror met waanzinnige openingsminuten

Recensie: Freaky is slasherhorror met waanzinnige openingsminuten
Met Vince Vaughn en Kathryn Newton

Film :

Vanaf 19 november draait de film Freaky in de Nederlandse bioscopen. Een slasher-film is een subgenre van de horrorfilm en films binnen dit genre draaien altijd om een psychotische seriemoordenaar, die zijn slachtoffers stalkt en op gruwelijke wijze vermoordt. Je kan je borst dus nat maken: emmers vol bloed en Vince Vaughn in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van Freaky.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The Blissfield Butcher
Als een oude en mystieke dolk van de seriemoordenaar 'The Butcher' ervoor zorgt dat hij en Millie wakker worden in elkaars lichaam, ontdekt Millie dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat. Een race tegen de klok begint.

Actrice Kathryn Newton in de film 'Freaky'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Wederom een nieuwe productie uit de Blumhouse-horrorfabriek met hoofdrollen voor Kathryn Newton en Vince Vaughn. Orgineel of nieuw is het allemaal niet, maar fans van het slashergenre gaan een brute en leuke horrorkomedie zien, die soms over de nette Amerikaanse grenzen gaat. In de sterke opening van de film wordt dood en verderf gelijk beantwoord met een reeks heftige moorden die elkaar snel opvolgen. Cirkelzagen, kettingzagen, een speer en kapotte flessen zijn allemaal moordwapens die deze seriemoordenaar gebruikt. Wie tegen een stootje kan, heeft een lekker bloederige anderhalf uur voor de boeg. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Kathryn Newton (Big Little Lies) en Vince Vaughn (The Lost World: Jurassic Park), zijn ook Alan Ruck (Ferris Bueller's Day Off) en Misha Osherovich (The Goldfinch) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Christopher Landon (Happy Death Day 2U).

Freaky is vanaf 19 november 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Horror, Komedie. Tijdsduur: 102 minuten. IMDb-score: 6,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV