UPDATE: Deze films & series zijn nieuw in tweede helft van december 2020

UPDATE: Deze films & series zijn nieuw in tweede helft van december 2020
Met onder meer Pixar's Soul en The Midnight Sky

Kijktip :

De decembermaand is aangebroken. Dat betekent: Sinterklaas, Kerst, warmte, open haard en de geur van dennenaalden. Ook de streamingdiensten zijn daarop ingericht, daarom deze maand veel warme films en series. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Nick & Simon in L.A. (15 december)

Prime Video


NSG staat voor Nick, Simon & Garfunkel, wat tevens de naam is van het conceptalbum waar het duo aan werkte. Tijdens het maken van die plaat lieten ze zich inspireren door hun Amerikaanse voorbeelden. Bekijk hier waar je Nick & Simon in L.A. kunt streamen.

The Ripper, S1 (16 december)

Netflix


Onderzoekers en getuigen praten over de Yorkshire Ripper, de seriemoordenaar die eind jaren zeventig een donkere schaduw wierp over het noorden van Engeland. Bekijk hier waar je The Ripper kunt streamen.

Breeders, S1 (16 december)

Ziggo


het koppel Paul (Martin Freeman) en Ally (Daisy Haggard) combineren hun taken als opvoeders van twee jonge kinderen met hun carrières. Wanneer Ally's vader Michael onverwacht bij ze op de stoep staat, zien ze zich genoodzaakt er een derde 'kind' bij te nemen. Lees hier waar je Breeders kunt streamen.

The Expanse, S5 (16 december)

Prime Video


Een thriller 200 jaar in de toekomst waar de zaak rondom een vermiste vrouw een geharde detective en de kapitein van een opstandig schip bij elkaar brengen. Dit leidt tot een race door het heelal om het grootste complot van de mensheid te ontrafelen. Bekijk hier waar je The Expanse kunt streamen.

Temple, S1 (17 december)

Videoland


Daniel is een chirurg die een soort ziekenhuis runt voor gevaarlijke, criminele patiënten die niet in een regulier ziekenhuis terecht kunnen. Door tragische gebeurtenissen uit zijn verleden, is Mark nu bereid te zorgen voor deze criminelen. Bekijk hier waar je Temple kunt streamen.

Rundfunk: Jachterwachter (17 december)

Netflix


De keihard werkende Wachtopzichter runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. Lees hier waar je Rundfunk: Jachterwachter kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Rundfunk: Jachterwachter.

The Fault in Our Stars (18 december)

Disney+


De twee jonge kankerpatiënten Hazel en Augustus elkaar ontmoeten bij een praatgroep en al gauw steun in elkaar vinden. Daarbij raken ze verliefd op elkaar en besluiten ze alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Lees hier waar je The Fault in Our Stars kunt kijken.

Home For Christmas, S2 (18 december)

Netflix


In het eerste seizoen probeerde Johanne uit alle macht een date te regelen. Dit seizoen is Johanne in de maand december opnieuw op zoek, maar wordt haar geloof in ware liefde flink op de proef gesteld door een ingrijpende gebeurtenis in haar leven. Lees hier waar je Home For Christmas kunt kijken.

Pride & Prejudice, S1 (18 december)

NPO Plus


De reeks volgt de vijf nog ongehuwde dochters uit het gezin Bennet, die in hun woonplaats gezelschap krijgen van twee rijke en aantrekkelijke vrijgezelle mannen. Lees hier waar je Pride & Prejudice kunt kijken.

Vanaf 4 januari ook op NPO 1 Extra.

The Grand Tour Presents: A Massive Hunt (18 december)

Prime Video


Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zich op de exotische eilanden Réunion en Madagaskar. In Réunion racen ze met sportwagens op 's werelds duurste stuk asfalt, een bizarre ringweg die is aangelegd in de zee. Bekijk hier waar je The Grand Tour Presents: A Massive Hunt kunt streamen.

Once Upon a Time in Wonderland, S1 (18 december)

Disney+


In Victoriaans Engeland vertelt de jonge, mooie Alice een onmogelijk verhaal over een vreemd nieuw land aan de andere zijde van een konijnenhol. Een onzichtbare kat, een waterpijp rokende rups en speelkaarten die kunnen praten zijn maar een paar van de fantastische dingen die ze heeft gezien tijdens haar avontuur. Bekijk hier waar je Once Upon a Time in Wonderland kunt streamen.

Ma Rainey's Black Bottom (18 december)

Netflix


Levee (Chadwick Boseman) is een getalenteerde trompettist die een oogje heeft op de vriendin van Rainey. Hij is vastberaden naam te maken in de muziekindustrie. Lees hier waar je Ma Rainey's Black Bottom kunt kijken.

We Bought a Zoo (18 december)

Disney+


Weduwnaar Benjamin Mee woont samen met zijn twee kinderen in Los Angeles. Als journalist van een plaatselijke krant reist hij de hele wereld rond, op zoek naar avontuur. Op een dag besluit hij echter dat het tijd wordt voor een nieuwe wending in zijn leven. Lees hier waar je We Bought a Zoo kunt kijken.

I.M. (18 december)

NPO Plus


In I.M. wordt de vroegwijze, provinciale, stoere schrijfster Connie Palmen voor het eerst echt verliefd. Op de joodse, door oorlogstrauma's getergde, vileine, maar briljante en grappige, beroemde en intellectuele journalist en schrijver Ischa Meijer die zichzelf voor het eerst overgeeft aan de liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. Lees hier waar je I.M. kunt streamen.

Vanaf 28 december te zien op NPO 1.

On Pointe, S1 (18 december)

Disney+


Studenten van School of American Ballet in New York City worden één jaar lang gevolgd, terwijl zij hun droom om professional balletdansers te worden, najagen. Dankzij deze docuserie krijgen we een exclusief kijkje in één van de allerbeste dansscholen van de wereld. Bekijk hier waar je On Pointe kunt streamen.

Brexit: The Uncivil War (18 december)

NPO (Plus)


Dominic Cummings is de campagneleider en het grote brein achter Vote Leave tijdens de Brexit-campagne. Vanuit het oogpunt van de grotendeels onbekende strategen in zowel het leave- als remain-kamp wordt de campagne uitvoerig belicht. Bekijk hier waar je Brexit: The Uncivil War kunt kijken.

De film is ook op 18 december te zien op NPO 2 en NPO Start.

Pitch Perfect (19 december)

Videoland


Twee concurrerende a-capellazanggroepen, The Barden Bellas - bestaande uit allemaal meisjes - en The Barden Treblemakers - allemaal jongens, - willen het International Championship of Collegiate A Capella winnen, dat elk jaar gehouden wordt in Carnegie Hall. Lees hier waar je Pitch Perfect kunt kijken.

The Vow (21 december)

Ziggo


De reeks geeft een inkijk in de organisatie NXIVM, die volop in het nieuws kwam wegens beschuldigingen van afpersing. Keith Raniere, de oprichter van de groep, werd onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 jaar, wegens onder meer afpersing en vrouwenhandel. Lees hier waar je The Vow kunt streamen.

The Midnight Sky (23 december)

Netflix


Het verhaal gaat over de eenzame en briljante wetenschapper Augustine. Hij zit nog verschuild in het Noordpoolgebied nadat een mysterieuze apocalyps de mensheid op aarde nagenoeg volledig uitroeide. Bekijk hier waar je The Midnight Sky kunt kijken.

Star Trek: Into Darkness (23 december)

Videoland


De bemanning van de Enterprise wordt teruggeroepen naar de aarde, waar blijkt dat het hoofdkwartier van Starfleet is vernietigd door een onstuitbare bedreiging vanuit hun eigen organisatie. Lees hier waar je Star Trek: Into Darkness kunt kijken.

Soul (25 december)

Disney+


Joe Gardner is muziekleraar op een middelbare school en krijgt de kans om in de beste jazzclub in de stad te spelen. Eén klein missertje zorgt er echter voor dat hij in The Great Before belandt, een magische plek waar nieuwe zielen hun persoonlijkheid, maniertjes en interesses krijgen voordat ze naar de aarde gaan. Lees hier waar je Soul kunt kijken.

Bridgerton, S1 (25 december)

Netflix


De serie 'Bridgerton' is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde. Bekijk hier waar je Bridgerton kunt streamen.

The LEGO Movie 2 (26 december)

Netflix


Het is al weer vijf jaar geleden sinds alles awesome was en de inwoners van Bricksburg staan nu voor een heel grote nieuwe bedreiging: Duplo-aanvallers uit de ruimte, die alles vernietigen, sneller dan de bewoners van de stad kunnen bouwen. Lees hier waar je The LEGO Movie 2 kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van The LEGO Movie 2.

Doodstil, S1 (27 december)

NPO Plus
De serie duikt in het verleden van Luther (Raymond Thiry). Hij denkt klaar te zijn met de misdaad, totdat hij door zijn nichtje Puk (Sallie Harmsen) weer in een keiharde onderwereld terechtkomt. Hij probeert vervolgens wraak te nemen voor de dood van zijn broer, terwijl hij eveneens worstelt met de demonen uit zijn verleden. Bekijk hier waar je Doodstil kunt streamen.

Equinox, S1 (30 december)

Netflix


Twintig jaar nadat Astrid een bus vol leerlingen ziet verdwijnen, komt ze een man tegen die ze herkent als een van de slachtoffers. Ze gaat op onderzoek uit. Bekijk hier waar je Equinox kunt streamen.

Transformers: War For Cybertron, S2

Netflix


Megatron zit nu vast op de stervende planeet Cybertron waar hij het aan de stok krijgt met Elita-1 en de laatste Autobots. Ondertussen zwerven Optimus Prime en zijn Autobots door de ruimte, waar ze de Mercenaries van zich af moeten houden en oog in oog komen te staan met hun scheppers. Lees hier waar je Transformers: War For Cybertron kunt streamen.

The Lorax (30 december)

Netflix


Wanneer Ted er achter komt dat Audrey het allerliefste een echte levende boom wil zien, gaat hij op zoek. Zijn oma weet hem te vertellen dat 'The Once-Ier' het geheim achter de verdwijning van de bomen en de 'Lorax' kent. Lees hier waar je The Lorax kunt kijken.

E.T. The Extra Terrestrial (31 december)

Netflix


Een klassieke Steven Spielberg-film met de magische muziek van John Williams. Eigenlijk zo klassiek dat als men de naam hoort, er eigenlijk gelijk belletjes gaan rinkelen. Bekijk hier waar je E.T. The Extra Terrestrial kunt kijken.

Chilling Adventures of Sabrina, S4 (31 december)

Netflix


Tienerheks Sabrina moet kiezen tussen de hekswereld van haar familie en de menselijke wereld van haar vrienden en ondertussen gaat ze de strijd aan met het kwaad dat haar vrienden en haar familie in gevaar brengt... Bekijk hier waar je Chilling Adventures of Sabrina kunt streamen.

Eerder deze maand op de streamingdiensten

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV