Fantastische thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op NPO 3

Fantastische thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Dat de Denen wel weten hoe ze een spannende thriller moeten construeren, bewijzen ze de laatste jaren regelmatig met bloedstollende misdaadseries. Ook op het witte doek slagen ze hier uitstekend in: de thriller The Guilty (originele titel: Den skyldige) is daar een prachtig voorbeeld van. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt The Guilty streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Asger Holm is een voormalige politieagent die nu bij de alarmcentrale werkt. Hij beantwoordt een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plots wordt verbroken begint er een zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de bedreigde vrouw te redden. Hij komt er echter al snel achter dat hij met een misdrijf te maken heeft dat veel groter is dan hij in eerste instantie dacht.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een eenzame man die met een koptelefoon op zijn hoofd naar de geluiden van andere mensen luistert: dan moet je al snel denken aan het Duitse meesterwerk Das Leben der Anderen uit 2006. Den skyldige tapt echter uit een ander vaatje. In plaats van spionage draait het dit keer om echt politiewerk, waarbij leven en dood op het spel staan. Regisseur Gustav Möller drijft de spanning tot ondraaglijke hoogten op en maakt hierbij vakkundig gebruik van het perspectief van Asger Holm (uitstekend vertolkt door Jakob Cedergren). Je zit van begin tot eind op het puntje van je stoel.

The Guilty (originele titel: Den skyldige, 2018) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 20 november om 22.35 uur te zien op NPO 3. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 85 minuten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller The Guilty (Den skyldige) vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier