Muziekdocu Linda Ronstadt: The Sound of My Voice zaterdag te zien op NPO 2

Muziekdocu Linda Ronstadt: The Sound of My Voice zaterdag te zien op NPO 2
Amerikaanse kon alles zingen

Kijktip :

Zaterdagavond (21 november) is op NPO 2 de prachtige muziekdocumentaire Linda Ronstadt: The Sound of My Voice te zien. Zoals de titel al aangeeft, gaat deze docu over de Amerikaanse zangeres Linda Ronstadt - een vrouw die echt álles kon zingen. "In de jaren zeventig was ze net zo beroemd als Beyoncé in 2020," aldus collega Bonnie Raitt.

Linda Ronstadt: The Sound of My Voice gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hitmachine
Vooral in de Verenigde Staten groeit Ronstadt in de jaren zeventig en tachtig uit tot een gigantische hitmachine en rock queen, met successen als 'You're No Good', 'When Will I Be Loved', 'Blue Bayou', 'It's So Easy', 'Somewhere Out There' en 'Don't Know Much' achter haar naam. Naast popmuziek zingt ze echter ook klassiek operette, nummers uit The Great American Songbook, Sinatra-songs met Nelson Riddle en Mexicaanse mariachi-muziek.

Parkinson
In deze documentaire vertellen sterren als Jackson Browne, Emmylou Harris, Aaron Neville en Dolly Parton over hun samenwerking met Ronstadt. De zangeres komt zelf ook aan het woord, ondanks het feit dat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson. Ze groeide op met countrymuziek in Tucson, Arizona, maar komt in de jaren zestig in de folkrockhoek in Los Angeles terecht met haar band The Stone Poneys - om later dus een rockster te worden.

De documentaire Linda Ronstadt: The Sound of My Voice is op zaterdag 21 november om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de docu Linda Ronstadt: The Sound of My Voice terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Muziekdocu Linda Ronstadt: The Sound of My Voice zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier