Zondag in Ondersteboven van Afrika: Waldemar Torenstra bezoekt Rwanda

Zondag in Ondersteboven van Afrika: Waldemar Torenstra bezoekt Rwanda
Hoe staat het land ervoor?

Kijktip :

Zondagavond (22 november) is er op NPO 2 weer een nieuwe aflevering van Ondersteboven van Afrika te zien, waarin acteur Waldemar Torenstra op zijn motor door het continent Afrika rijdt. Deze keer doet hij Rwanda aan. Hoe gaat het nu met het land, na de verwoestende genocide in de jaren negentig?

Ondersteboven van Afrika gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Mensenrechten
In 1994 werden tussen de 500.000 en een miljoen Tutsi's en gematigde Hutu's in koelen bloede vermoord, maar sindsdien is Rwanda uitgegroeid tot één van de modernste landen van het continent Afrika. Tegenwoordig gaat het ze economisch voor de wind, maar er duiken ook regelmatig hardnekkige geruchten over het schenden van mensenrechten en censuur op.

Berggorilla's
Op bezoek in Rwanda ontdekt Torenstra het scheve beeld dat wij van de Rwandezen hebben. Ook wordt hij geconfronteerd met de manier waarop er daar naar hem, als witte man, wordt gekeken. Hij bezoekt er de Ba'twa, een bergvolk van kleine mensen, dat de toegang tot een natuurpark is ontnomen om plaats te maken voor berggorilla's. Hier komen veel rijke witte toeristen op af.

Ondersteboven van Afrika is elke zondag rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Ondersteboven van Afrika terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Ondersteboven van Afrika: Waldemar Torenstra bezoekt Rwanda of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier