Prachtige documentaire Dierbaren (Sheltered) maandag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Dierbaren (Sheltered) maandag te zien op NPO 2
Vlak na de première op IDFA

Kijktip :

Deze week wordt het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gehouden. Daar zijn weer tal van prachtige documentaires te zien, en NPO 2 krijgt de kans om er een aantal uit te zenden. Zo wordt op maandag 23 november de film Dierbaren (originele titel: Sheltered) uitgezonden op de publieke omroep.

Dierbaren gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Dierenasiel
In deze documentaire krijgen we een kijkje in het dierenasiel, waar elke dag een onophoudelijke stroom van levensgevaarlijke honden, zielige straatkatjes en afgedankte konijnen wordt afgeleverd. Ze zetten de liefdevolle band tussen mens en dier flink onder druk, maar met aandachtige zorg en training worden de kanshebbers op een nieuw baasje door gedreven medewerkers en vrijwilligers weer opgeknapt en klaargestoomd.

Stank en agressie
De medewerkers zetten alles op het spel om de verschoppelingen een nieuw thuis te geven en trotseren daarvoor zelfs de stank en agressie die in het dierenasiel hoogtij viert. Honden worden weer handelbaar gemaakt en we beleven samen met de verzorgers vreugde en verdriet bij mooie of slechte momenten. We zien hoe het asiel een toevluchtsoord is geworden, waar mensen onvoorwaardelijke liefde leven en troost vinden bij dierbaren.

De documentaire Dierbaren is op maandag 23 november om 20.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Dierbaren terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV