Vrijdag in Op1: Saskia Belleman, Liesbeth Feuth over straf Jos B. in zaak Nicky Verstappen

Vrijdag in Op1: Saskia Belleman, Liesbeth Feuth over straf Jos B. in zaak Nicky Verstappen
De gasten van vrijdag 20 november

Kijktip :

In de zaak Nicky Verstappen deed vandaag de rechter in Maastricht uitspraak. Verdachte Jos B. is veroordeeld tot een celstraf van 12,5 jaar. In Op1 wordt nagepraat over deze uitspraak door Saskia Belleman en Liesbeth Feuth.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten Op 1 - vrijdag 20 november

  • Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van de Telegraaf, vertelt meer over deze rechtszaak en de uitspraak. Ook persrechter Liesbeth Feuth komt aan het woord over dit onderwerp. Het levenloze lichaam van de 11-jarige Nicky werd in 1998 gevonden op de Brunssummerheide. Jos B. is nu veroordeeld voor misbruik en ontvoering, het doden van Nicky acht de rechter niet bewezen.
  • Schilder en tv persoonlijkheid: Bob Ross, al in 1995 overleden, is niet kapot te krijgen. Hij wordt elke keer opnieuw ontdekt. Miljoenen fans die wereldwijd die zijn schilderkunst kopiëren en zijn instructiefilmpjes blijven daarmee een ongekende hit. Nu is er voor het eerst een tentoonstelling met zijn werk te bewonderen in Museum More in Gorssel. Museumdirecteur Ype Koopmans schuift aan om erover te vertellen. Ook praten met Bob Ross-docente Riek van de Bor, één van haar studenten Bertine van der Zee en met Luuc Elzinga, groot fan en bovendien eigenaar van twee echte Bob Ross-schilderijen!
  • Vandaag werd het vaccinatieplan van het kabinet bekend. Minister Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, is te gast bij Op1. Wie moeten straks als eerste gevaccineerd worden? En wat als we het vaccin weigeren?

Presentatie
Op 1 wordt op woensdag 18 november gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op 1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Saskia Belleman, Liesbeth Feuth over straf Jos B. in zaak Nicky Verstappen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier