Vanavond op tv: Gerard Cox in Sterren Op Het Doek, Wie Het Laatst Lacht: Ronnie Flex en meer

Vanavond op tv: Gerard Cox in Sterren Op Het Doek, Wie Het Laatst Lacht: Ronnie Flex en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 november

Kijktip :

Vanavond kun je weer kijken naar Sterren Op Het Doek, deze keer is Gerard Cox te gast. En niemand minder dan Ronnie Flex wordt in de maling genomen in Wie Het Laatst Lacht. Verder kun je ook genieten van een goede Batman-film, een nieuw seizoen van Shetland of interessante muziekdocumentaires. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaad-/actiefilm: Batman Begins

Veronica
20:00 uur

In Batman Begins heeft de kleine Bruce Wayne gezien dat zijn ouders voor zijn ogen wreed werden vermoord: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij wordt opgevangen door de ninjaleider Ra's Al-Ghul. Als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City, besluit hij een nieuw persoon te worden. Eén die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman. Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in de strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon.

Wie het laatst lacht...: Ronnie Flex

SBS 6
20:25 uur

Wendy van Dijk neemt deze week Ronnie Flex in de maling in het verborgencameraprogramma Wie het laatst lacht..., waarin ze ook onbekende Nederlanders met haar typetjes een hele bijzondere dag bezorgt. Rapper Ronnie Flex wordt midden in zijn optreden in de maling genomen door hiphopartiest Bizzey. In dezelfde aflevering is oma Rietje te zien. Zij woont in een heel schattig huisje, waar haar overleden man nog rondspookt en nietsvermoedende bezorgers flink laat schrikken. Even een welverdiende vakantie verwoesten? Laat dat maar aan de makers van dit programma over. Als Faye denkt te kunnen genieten van haar welverdiende vakantie, komen er wel hele gekke mensen de camping verstoren.

Sterren op het Doek: Gerard Cox

NPO 2
20:40 uur

Deze week is cabaretier, acteur en zanger Gerard Cox te gast in Sterren op het Doek.De rasechte Rotterdammer Gerard Cox wordt in het Oude Luxor Theater geportretteerd. In een openhartig en ontroerend gesprek met Özcan Akyol praat Gerard over zijn enerverende carrière, zijn adoratie voor zijn vader en hoe het is om zelf vader te zijn. Aan het einde van de aflevering mag hij één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat ze heeft uitgekozen.

Nieuw: Shetland seizoen 5

NPO 2
22:10 uur

Vanaf vanavond is het vijfde seizoen van de detectiveserie Shetland elke zaterdag om 22:10 uur te zien op NPO 2. De serie volgt inspecteur Jimmy Perez op de ruige en afgelegen Shetlandeilanden. Aan het begin van het nieuwe seizoen wordt een afgezaagde hand gevonden op het strand. Al snel wordt duidelijk dat er opnieuw een moord in Shetland is gepleegd. Inspecteur Perez en zijn team doen hun best om het slachtoffer te identificeren en te reconstrueren wat er met hem gebeurd kan zijn. Daarbij stuiten ze op een aantal onwillige, plaatselijke inwoners en een vrouw die hen kan vertellen wie de dode was, van wie steeds meer lichaamsdelen aanspoelen.

Docu: Amy Winehouse - Back to Black

NPO 3
22:45 uur

Het album Back To Black zette Amy Winehouse in 2006 in de schijnwerpers van het wereldtoneel, met hits als Rehab en Love Is A losing Game. De Classic Albums-film Amy Winehouse - Back to Black biedt nieuwe inzichten in de opmerkelijke talenten van Amy als singer-songwriter, met nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Miami- en New York-sessies. Back to Black is de plaat die van Amy Winehouse een internationaal icoon maakt en die onverwacht drie keer platinum behaald en haar vijf Grammy's bezorgt, waaronder die voor Album van het Jaar. Er worden meer dan acht miljoen stuks van verkocht. In de documentaire gaat men terug naar de locaties waar de plaat werd opgenomen, zoals de Electric Lady Studios en de studio van Salaam Remi in Miami. Daar praten de makers van de film niet alleen met de twee producers van de plaat, Mark Ronson en Salaam Remi, maar ook met Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector.

Docu: Linda Ronstadt - The Sound of My Voice

NPO 2
23:15 uur

Linda Ronstadt - The Sound of My Voice is een documentaire over Linda Ronstadt (1946), de zangeres die werkelijk alles kon zingen. In de jaren 70 was ze net zo beroemd als Beyoncé anno 2020, aldus Bonnie Raitt. Jackson Browne, Emmylou Harris, Dolly Parton en Aaron Neville vertellen over de samenwerking met Ronstadt. Ook Linda zelf praat over haar leven, ondanks haar parkinson. Grootgebracht met de countrymuziek van Tucson, Arizona, komt Ronstadt in de jaren 60 in Los Angeles terecht in de folkrockhoek met The Stone Poneys. In de jaren 70 en 80 groeit ze uit tot rock queen. Ze zingt naast popmuziek ook klassiek operette, nummers uit The Great American Songbook, Sinatra-songs met Nelson Riddle, en Mexicaanse mariachi-muziek.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV