Dit zijn de nominaties voor de Loden Leeuw 2020

Dit zijn de nominaties voor de Loden Leeuw 2020
Wat is de irritantste reclame van dit jaar?

Nieuws :

In 2002 vond de eerste uitreiking van de Loden Leeuw plaats, de prijs voor de meest irritante reclame van het jaar. De uitreiking is onderdeel van het consumentenprogramma Radar. Dit jaar worden er opnieuw twee prijzen uitgereikt: de irritantste commercial en de irritantste BN'er in een commercial.

Nominaties voor irritantste reclame

Hornbach

De bouwmarkt laat zien dat een man door het vele klussen een hele intieme band opbouwt met zijn zaag. Kijkers vinden de reclame "te lang duren en 'werkelijk belachelijk dat iemand verliefd wordt op zijn zaag, misschien word ik ook maar verliefd op mijn strijkplank of stofzuiger.'

Haribo

Deze "vreselijke stomme reclame met erg irritante stemmetjes" zorgt ervoor dat in vele huiskamers het geluid meteen uitgezet wordt. Deze commercial was in 2019 al de winnaar van de Loden Leeuw.

Decupré

"Het semi-wetenschappelijke gezwets en de hoge frequentie" waarin deze commerciële voorbij komt op televisie zorgt voor gekromde tenen: 'Overduidelijk in scene gezet, slecht geacteerd en vreselijke oubollig.'

Plameco

Het 'eerlijke verhaal' van Teun in de dierentuin wekt ook ergernis. De reclame is 'te vaak op tv' en duurt te lang. "Al geven ze gratis gehoorapparaten weg, ik ga nooit naar Beter Horen."

Beter Horen

De plafonds van Plameco zorgt ervoor dat iedereen werkelijk overal naar boven kijkt. Totaal onrealistisch, vinden de kijkers: "Mensen die zelfs op de fiets of als keeper in een doel constant omhoog kijken als ook een plafond zou zijn, belachelijk!"

Nominaties voor irritantste BN'er in reclame

Martien Meiland - VriendenLoterij

Het kijkcijferkanon van SBS is veel op televisie en begint te vervelen, ook volgens de stemmers: "Wanneer je de tv aanzet, zie je hem weer met zijn irritante stem" en "mocht hij winnen dan zal ik de prijsuitreiking ook op 'mute' bekijken".

Paul Haenen - PriceWise

Paul Haenen is al jaren het gezicht van Pricewise, en dat is juist wat de stemmers zo irriteert: "De typetjes worden verschrikkelijk slecht gespeeld".

Andy van der Meijde - Toto

Het zangtalent van oud-voetballer en televisiepersoonlijkheid Van der Meijde wordt niet gewaardeerd: "Ik erger me dood, waarom moet dat nou zo nodig met een buitenlands accent?"

Mark Rietman - ABN AMRO

Mark Rietman laat in meerdere spotjes zien hoe ABN AMRO hem ondersteunt bij zijn financiële kwesties. De manier waarop, valt niet bij alle stemmers in goede aarde: "Hij doet alsof hij de gewone man is maar overlegt hoe hij het beste kan beleggen vanuit zijn huisje in het buitenland."

Thomas Acda en Sergio Romero IJssel - Lidl

De bevriende buren Acda en Ijssel uit de Lidl-reclame hebben dikke lol met elkaar. De reclames worden door de stemmers echter gezien als "amateuristisch en kneuterig dorpstoneel".

De winnaars van de Loden Leeuw worden op 30 november om 20.30 uur op NPO 1 bekend gemaakt in de uitzending van Radar. Je kunt de uitreiking live kijken via Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dit zijn de nominaties voor de Loden Leeuw 2020 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier