Vanavond op tv: Coronaspecial: Virusfighters, Vlaamse thrillerserie Black-out en Geraldine En De Vrouwen

Vanavond op tv: Coronaspecial: Virusfighters, Vlaamse thrillerserie Black-out en Geraldine En De Vrouwen
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 november

Kijktip :

Vanavond is er weer heel wat leuks te zien op televisie. Kijk naar de nieuwe Vlaamse thrillerserie Black-out of naar de coronaspecial Virusfighters. Ook komt er een einde aan Geraldine En De Vrouwen, waarin Geraldine Kemper de vrouwen weer in Nederland opzoekt om te kijken hoe het met ze gaat. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 22 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: The Dark Knight

Veronica
20:00 uur

Bruce Wayne, alias Batman, en James Gordon bundelen hun krachten met de nieuw aangewezen officier van justitie Harvey Dent. Samen proberen zij de chaos tegen te gaan die Gotham momenteel teistert. Dit wordt veroorzaakt door niemand minder dan Batmans ergste vijand, The Joker, een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.


Ondersteboven van Afrika: modern Rwanda

NPO 2
20:20 uur

In deze aflevering van Ondersteboven van Afrika reist Waldemar Torenstra door Rwanda, dat we vooral kennen van de genocide in de jaren 90, maar het is ook een van de modernste landen van Afrika. Terwijl het economisch voor de wind gaat, zijn er ook geruchten over het schenden van mensenrechten en censuur. Waldemar wordt geconfronteerd met het scheve beeld dat wij van de Rwandezen hebben, maar ook hoe er naar hem als witte man wordt gekeken. Hij bezoekt er de Ba'twa, een bergvolk van kleine mensen, dat de toegang tot het natuurpark ontnomen is om plaats te maken voor de berggorilla's, waar voornamelijk witte toeristen met veel geld op afkomen.


Nieuw: Black-out

Eén
20:50 uur

In de nieuwe Vlaamse thrillerserie Black-out krijgt België te maken met een stroomstoring in het hele land na de sabotage van een kerncentrale. De afleveringen zijn elke zondag rond 20:45 uur op België Eén. Op het moment dat het licht uitgaat wordt Elke, de dochter van premier Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht weer aan, dan zal haar dochter sterven. Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, het Hoofd van de Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het grootste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter de black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politieke chaos, tast Dendoncker in het duister. Zijn zoektocht vindt plaats in een wereld waar 11 miljoen mensen vastzitten in een donkere, koude winter zonder elektriciteit.


Cabaret: Richard Groenendijk - Met De Mantel Der Liefde

RTL 4
21:17 uur

Registratie van de theatershow 'Met De Mantel Der Liefde' van cabaretier Richard Groenendijk uit de periode 2014-2016, een personalityshow vol hilarische verhalen, scherpe observaties en prachtige nummers. In 2012 won Richard Groenendijk de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. Sindsdien kwam de carrière van de duizendpoot in een stroomversnelling. Hij maakte niet alleen een eigen CD, maar werd ook een graag geziene gast in diverse radio- en televisieprogramma's als Ranking the Stars en RTL Late Night. Theater blijft echter de plek waar het hart van Richard Groenendijk ligt en dat laat hij zien in 'Met De Mantel Der Liefde'.


Undercover in Nederland: illegale kattenhandel

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Undercover in Nederland confronteert Alberto Stegeman de illegale fokkers in de louche kattenhandel. Katten zijn populairder als huisdier dan honden. Maar in tegenstelling tot de broodfok bij honden, is er maar weinig aandacht voor de illegale kattenhandel en dat terwijl er in Nederland 2,6 miljoen katten rondlopen. Die populariteit voor katten als huisdier zorgt helaas ook voor een hele duistere kant. Er blijkt sprake van een immense illegale markt. Malafide handelaren verdienen grof geld aan de doorfok van zieke en mismaakte raskatten. Er is veel ellende bij de dieren en hun baasjes. Alberto spreekt slachtoffers en de verborgen camera's registreren de louche handel. Als het bewijs rond is, confronteert Alberto de illegale fokkers.


Coronaspecial: Virus Fighters

National Geographic
21:30 uur

Deze Covid-19-special van National Geographic vormt een blik op pandemieën zoals die van het coronavirus in het verleden, heden en de toekomst. Het is de aftrap van een documentaireserie over het voorkomen van een nieuwe coronaramp, die volgende week zondag om 21:30 uur van start gaat. Wetenschappers, virusjagers, medische rechercheurs en publieke figuren bestrijden virussen met grote snelheid. Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat de angst en onrust van het coronavirus uniek is voor onze tijd, laat een terugblik op de geschiedenis zien dat onze kleinste vijand altijd onze grootste bedreiging is geweest. Deze special plaatst dit in perspectief met een blik op het verleden, het heden en de toekomst van pandemieën.


Slot: Geraldine En De Vrouwen

RTL 4
22:52 uur

In deze laatste aflevering van Geraldine En De Vrouwen is iedereen weer terug in Nederland en zoekt Geraldine Kemper ze op om te kijken hoe het gaat. Geraldine volgt in dit programma vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Zes weken na hun reis in Kroatië krijgen ze een test om te kijken of hun PTSS is gedaald of zelfs helemaal verdwenen. Dit blijkt voor een van hen een flinke tegenvaller. Geraldine zoekt de vrouwen op om te kijken hoe het gaat. Voor Anne begint eindelijk de rechtszaak waarin ze oog in oog moet komen te staan met de dader.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Coronaspecial: Virusfighters, Vlaamse thrillerserie Black-out en Geraldine En De Vrouwen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier