IDFA-documentaire In His Image dinsdag te zien op NPO 2

IDFA-documentaire In His Image dinsdag te zien op NPO 2
Festival wordt deze week gehouden

Kijktip :

Deze week vindt het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) plaats, maar vanwege de coronacrisis gebeurt dat hoofdzakelijk digitaal. Gelukkig kunnen we ook op televisie genieten van de mooiste IDFA-documentaires op NPO 2. Dinsdagavond (24 november) is de film In His Image te zien.

In His Image gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Overleden zoon
De documentaire In His Image is net in première gegaan op het filmfestival, maar we kunnen de film nu al zien op televisie. In deze documentaire volgt filmmaker Tami Ravid ouders die een kleinkind van hun overleden zoon wensen. Het betreft allemaal mannen die tijdens hun militaire dienst in Israël het leven hebben gelaten. Omdat hier geen wetgeving voor bestaat, krijgen ouders van overleden mannen een unieke kans.

Sperma
Het Israëlische leger staat ze namelijk toe om sperma uit het lichaam van hun overleden zoons te halen en dit te gebruiken voor het creëren van nakomelingen. Het gebeurt regelmatig tegen de wil van de weduwe, maar de ouders zetten hun droom onverbiddelijk door. In His Image roept daarmee ongemakkelijke vragen op over de maakbaarheid van het leven en de rol van ouders en de wetgever. Bovenal is het echter een film over rouw, verlies en liefde.

De documentaire In His Image is op dinsdag 24 november om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire In His Image terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op IDFA-documentaire In His Image dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier