Aangrijpende documentaire Ik rouw van jou dinsdag te zien op NPO 3

Aangrijpende documentaire Ik rouw van jou dinsdag te zien op NPO 3
Hoe verloopt het rouwproces?

Kijktip :

Dinsdagavond (24 november) is op NPO 3 de heftige en aangrijpende documentaire Ik rouw van jou zien. Hierin onderzoekt presentator en kunstenaar Nellie Benner hoe het rouwproces in zijn werk gaat. Als ze 28 is, overlijdt haar moeder - en iedereen verwacht van Nellie dat ze weet hoe ze moet rouwen. Maar niets blijkt minder waar.

Ik rouw van jou gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verdriet
Na het overlijden van haar moeder dender het verdriet op volle kracht door het leven van Nellie, maar hoe moet je eigenlijk rouwen? In de documentaire Ik rouw van jou onderzoekt ze de tegenstrijdigheden die gepaard gaan met het verlies van een ouder op jonge leeftijd. Alle trauma's, tranen en dieptepunten komen aan bod, maar ook de opgedane kracht, wijsheid en losgekomen creativiteit.

Sterker
Nellie vraagt zich af of je, ondanks je verdriet, ook sterker en gelukkiger kan worden door de dood van één van de mensen waar je het meest van houdt. Kan het verdriet worden omgezet in iets van betekenis? En mag verdriet er soms ook gewoon even zijn? Hoe deel je dat zonder je daar opgelaten bij te voelen? Kortom: rouwen, hoe doe je dat eigenlijk?

De documentaire Ik rouw van jou is op dinsdag 24 november om 22.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Ik rouw van jou terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Ik rouw van jou dinsdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier