IDFA-documentaire Skies Above Hebron woensdag te zien op NPO 2

IDFA-documentaire Skies Above Hebron woensdag te zien op NPO 2
Kijkje in het leven van Palestijnse jongens

Kijktip :

Terwijl het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) nog in volle gang, worden enkele documentaires nu al op televisie vertoond. Op woensdagavond 25 november kun je op NPO 2 genieten van Skies Above Hebron, het coming-of-age verhaal van drie Palestijnse jongens.

Skies Above Hebron gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Intimidatie
Vijf jaar lang volgen we de drie jongens uit de stad Hebron. Hoe is het om op te groeien in een omgeving waar geweld en intimidatie aan de orde van de dag zijn? Daar blijft het niet bij: de jongens, die aan het begin van de film elf en zeven jaar oud zijn, hebben weinig bewegingsvrijheid. Ze houden duiven op hun dak, dat grenst aan het huis van een kolonist. Vanuit twee nabijgelegen Israëlische uitkijktorens worden ze constant in de gaten gehouden.

Tekst gaat verder onder video's.

Gewapende soldaten
Het ene moment zijn de jongens zo onbezorgd als mogelijk is met elkaar aan het spelen, een moment later staat de ruwe realiteit weer voor de deur in de vorm van gewapende soldaten. De kolonist heeft geklaagd, de camera krijgt een duw, maar de situatie loopt met een sisser af. Marwaan, één van de andere jongens, woont ook pal naast een Israëlische kolonie. In zijn straat bevindt zich een checkpoint en er zijn voortdurend incidenten tussen stenengooiers en soldaten - waarvan onschuldige bewoners het slachtoffer worden.

De documentaire Skies Above Hebron is op woensdag 25 november om 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Skies Above Hebron terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op IDFA-documentaire Skies Above Hebron woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier