Hartverscheurende filmklassieker Ghost zie je woensdag 25 november op RTL 8

Hartverscheurende filmklassieker Ghost zie je woensdag 25 november op RTL 8
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Tegenwoordig claimen superheldenfilms (hoofdzakelijk van Marvel) elk jaar de hoogste plekken in de lijst met succesvolste films van het jaar, maar begin jaren negentig waren de romantische films op hun hoogtepunt. Eén van de grootste klassiekers uit die periode is het hartverscheurende drama Ghost. Deze film is woensdag te zien op RTL 8 en je kunt Ghost streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
Sam en Molly zijn een gelukkig getrouwd koppel en dolverliefd - als een stelletje tieners. Wanneer ze op een avond naar hun appartement terugwandelen, wordt Sam vermoord door een dief. Sams geest blijft echter verder leven. Hij beseft dat zijn dood geen toeval was. Hij wil zijn vrouw Molly waarschuwen voor het gevaar dat ook haar bedreigt, maar als geest kan Sam de levenden niet bereiken. Daarom probeert hij te communiceren via Oda Mae Brown, een helderziende die niet eens beseft dat ze bovennatuurlijke gaven heeft.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het klinkt nu onwaarschijnlijk, maar in 1990 stonden er maar liefst twee romantische filmklassiekers in de top drie van films die het meeste geld opbrachten. Ghost pakte met een recette van bijna zeshonderd miljoen dollar zelfs de koppositie. Het zegt genoeg over de kracht van dit prachtige verhaal, waarin romantiek wordt gekoppeld aan het bovennatuurlijke. Patrick Swayze en Demi Moore, twee van de grootste filmsterren uit die tijd, laten fantastisch acteerwerk zien en Whoopi Goldberg won zelfs een Oscar voor haar bijrol. Nadat je deze film hebt gezien, zal pottenbakken nooit meer hetzelfde zijn - en 'Unchained Melody' van The Righteous Brothers zit in je geheugen gegrift.

Cast
Naast Patrick Swayze (Dirty Dancing) en Demi Moore (A Few Good Men) zijn ook Whoopi Goldberg (Sister Act) en Tony Goldwyn (Divergent) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Jerry Zucker (Rat Race).

Ghost (1990) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op woensdag 25 november om 20.30 uur te zien op RTL 8. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 128 minuten.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurende filmklassieker Ghost zie je woensdag 25 november op RTL 8 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier